• In Vianen gaan de Highlanders de strijd met elkaar aan.
• In Vianen gaan de Highlanders de strijd met elkaar aan. Foto: Jan Cor van Manen

Elfde Highland Games in Vianen

vianen • In de Kasteeltuin Amaliastein in Vianen worden op zondag 29 april voor de elfde keer de Highland Games Vianen gehouden.

Volgens de, inmiddels, jarenlange traditie wordt het weer een groot spektakel.

Wout Zijlstra, voormalig sterkste man van Nederland, zal deze dag weer het commentaar verzorgen. Voor de deelnemers, en ook toeschouwers, is zijn enthousiasme een feest en het zorgt vaak voor een extra inspanning van de Highlanders.

Kilt verplicht

De games beginnen zondag 29 april om 11:45 uur met een parade door Amaliastein, achter de Glan Lamont Pipeband. Alle teams, verplicht in kilt, en scheidsrechters komen vervolgens aan op het kasteelterrein.

Burgemeester Wim Groeneweg zal de games openen door de goden gunstig te stemmen. Dit keer zullen de goden verrast zijn door de bijzondere wijze waarop dat gaat gebeuren.

De spellen zijn zoals gebruikelijk erg gevarieerd. Voor de echte sterke mannen en vrouwen, zijn er flinke uitdagingen. Maar ook voor de minder krachtigen onder ons zijn er voldoende uitdagingen. Spellen waar teamspirit en tactiek nodig zijn, maken de competitie erg spannend voor alle teams. Er zijn inmiddels al teams die zich hebben ingeschreven, maar de organisatie kan zeker nog meer teams gebruiken om de Highland Games tot een succes te maken.

Aanmelden

Sportief aangelegd en de beschikking over een team van zes tot acht personen? Dan kan er natuurlijk meteen worden ingeschreven. Er zijn deze Highland Games dames-, heren- en gemengde teams, vanaf 16 tot 96 jaar. Het hele team draagt een kilt.

Inschrijven kan door te mailen naar HighlandgamesVianen@gmail.com. Meer informatie is te vinden op:

q www.amaliastein.nl