Feestje bij De Kroonprins Vianen

vianen • Bij golfbaan De Kroonprins Vianen wordt enerzijds hard gewerkt aan de realisatie van negen nieuwe holes, anderzijds wordt een nieuwe clubhuis gebouwd. Afgelopen vrijdag ging de vlag in top omdat het hoogste punt daarvan was bereikt.

Anneke en Ton Kool hebben Golfpark Wilnis ontwikkeld. Toen ze de kans kregen om in het poldergebied van Vianen een tweede golfbaan te exploiteren hebben ze die met beide handen aangegrepen. Op 1 juni 2016 is golfcomplex De Kroonprins Vianen geopend. Het echtpaar heeft de dagelijkse leiding toevertrouwd aan schoondochter en manager Gerda Kool-Straathof.

"We zijn begonnen met een park met negen holes, maar hadden toen al in ons achterhoofd dat uit te breiden naar achttien holes en het bouwen van een multifunctioneel clubhuis. Na de bouwvakvakantie van 2017 is de eerste paal geheid, nu is het hoogste punt bereikt, en in september wordt het officieel geopend", meldt Gerda.
De mijlpaal is gevierd in het bijzijn van vertegenwoordigers van de leden en de gemeente Vianen, personeel en allen die zijn betrokkenen bij de nieuwbouw. Tom Blasse, manager van golfpark Wilnis, liet weten dat er, als alle werkzaamheden zijn voltooid, midden in het Groene Hart, een golfpark en clubhuis van internationale allure liggen. In oktober van dit jaar wordt er zelfs een eerste NK gehouden, voor golfbaanexploitanten. Het nieuwe en kolossale clubhuis wordt gezellig en laagdrempelig, en kan ook worden aangedaan door passanten. Op de begane grond kunnen de golfers gebruik maken van een lockerruimte, kleed- en douchefaciliteiten, een golfwinkel en een afslag op de drivingrange. Op de eerste verdieping komen, naast twee restaurants voor 70 respectievelijk 80 gasten, diverse vergaderruimten. De wanden zijn grotendeels van glas en geven een prachtig uitzicht op het Merwedekanaal en de holes. Daarnaast komt er een buitenterras met meer dan honderd zitplaatsen.
"Medio mei/ juni bestaat onze capaciteit uit zestien holes, en de laatste twee zijn vanaf september beschikbaar. We zijn ook bezig met het aanleggen van negen holes, par 3, en die is eind dit jaar bespeelbaar", verwacht Gerda Kool-Straathof.

Peter Verbeek