Servia wint van Leython 2

vianen • De volleyballers van Servia wonnen vrijdagavond met 2-3 van directe concurrent Leython 2. Beide teams strijden om de tweede plek in de competitie. De Viaanse mannen vlogen er met volle vaart in en overrompelden het trillerige Leython volledig. De thuisploeg wist zich geen raad met de sterke services van Servia en aanvallend kwam er weinig dreiging van de tegenstanders: 22-25. De tweede set lukte het Servia niet om een grote voorsprong te nemen. Steeds wist Leython het gat weer te dichten. De set werd binnengesleept, mede door een goede servicereeks van Johan Beijen: 24-26. In de derde set kwam de thuisploeg beter in zijn spel. Servia begon fouten te maken: 25-21.

In de rust tussen de derde en vierde set ontstond er tumult. Servia-speler Cees de Groot was het niet eens met zijn wissel en gooide geïrriteerd een bidon op de grond. De tweede scheidsrechter die kort bij stond, werd hierbij geraakt door wat water en de dop die van de bidon schiet. Zonder het voorval precies gezien te hebben wist hij de eerste scheidsrechter ervan te overtuigen dat er sprake was van agressief gedrag en dat Cees de sporthal moet verlaten. Servia startte de vierde set hierdoor met veel boosheid en irritatie. Het was dan ook binnen een mum van tijd 9-3 in het voordeel van Leython. Tot laat in de set kwam Servia niet in het eigen spel. De vechtlust kwam echter nog wel terug bij de Viaanse heren, maar het was te laat. Letyhon won met 25-19. In de vijfde set maakte Servia af waarvoor het gekomen was. De heren hadden de irritatie omgezet in prestatiedrang. Met grote overmacht werden de heren uit Leiderdorp volledig overlopen. Servia won de set en de wedstrijd, 5-15 en 2-3.

Podiumplaats voor Red Impact

assen/zijderveld • Het Zijderveldse Tractorpullingteam Red Impact is zaterdag derde geworden tijdens de indoorwedstrijd in de TT-Hal in Assen. In het deelnemersveld van elf tractoren kwalificeerde Manus Versluis zich met een afstand van 104.55 meter voor de finale. In de finale van in totaal vier deelnemers kwam de machine van Red Impact tot een afstand van 98.53 meter. De winst ging naar Peeters met 105.77 meter, gevolgd door Secret of the Valley met 99.40 meter.