• Spelmoment uit het duel tussen Brederodes en Rhelico.
• Spelmoment uit het duel tussen Brederodes en Rhelico. Foto: Peter Verbeek

Gezellige actiedag voor het goede doel

vianen • Met medewerking van Brederodes heeft stichting De Iris afgelopen zaterdag een geslaagde actiedag gehouden. Die was goed voor een opbrengst van ruim 1.600 euro.

Stichting De Iris zet zich in voor het realiseren van een begeleide woongroep voor zestien jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Het pand, dat wordt gesitueerd aan de Lange Waaijsteeg, wordt volgend jaar gebouwd door LekstedeWonen. De bewoners krijgen er de beschikking over een eigen appartement en gezamenlijke faciliteiten zoals twee keukens, twee huiskamers, domotica en een tuin met terras. Voor de inrichting van die ruimten is veel geld nodig, en via tal van acties is stichting De Iris bezig met fondswerving.

Zaterdagmiddag is een wedstrijd gespeeld tussen de G-teams van Brederodes en Rhelico (Rumpt), bestaande uit jongens en één meisje van de doelgroep waarvan er verschillende in aanmerking komen voor een plekje in De Iris. Het duel werd met 2-0 gewonnen door Brederodes. De stichting mocht entree heffen, heeft gecollecteerd, had voor de jongste jeugd een spelcircuit geregeld en kon, door de steun van heel veel lokale ondernemers, een geweldig prijzenpakket aanbieden voor de grote verloting. Daarnaast heeft Brederodes een deel van de verkoop van broodjes hamburger beschikbaar gesteld. Na de benefietwedstrijd is de competitiewedstrijd tussen Brederodes en Almkerk gespeeld. Dat duel trok veel toeschouwers die vrijwel allemaal een bijdrage hebben betaald. "In de loop van de avond hebben we het geld geteld, en de opbrengst komt zeker boven 1.600 euro uit", meldden Elly Heijstek en Marjet Westervoorde, bestuursleden van De Iris.