Zware klussen

vianen • Komende zaterdag krijgen zowel Brederodes als SC Everstein te maken met tegenstanders van formaat. Brederodes neemt het op sportpark Blankensteijn (aanvang 14.30 uur) op tegen koploper en titelfavoriet Almkerk. SC Everstein steekt de Lek over om het in Benschop op te nemen tegen de gelijknamige gedoodverfde kampioen die inmiddels al 7 punten 'los' staat. Ook dit duel begint om 14.30 uur.


De Keijzer weg bij SC Everstein

everdingen • Ricardo de Keijzer, bezig aan zijn tweede seizoen bij SC Everstein, gaat de club na dit seizoen verlaten. De doelman is ingegaan op een aanbieding van JSV Nieuwegein (tweede klasse zaterdag). Dat komt mede doordat de reistijd voor de 24-jarige Utrechter aanzienlijk minder wordt.

Ook het feit dat SC Everstein geen keeperstrainer heeft speelde mee bij zijn beslissing. Naar verluid heeft SC Everstein inmiddels contacten gelegd met Emiel Schipper, die het doel voor de winterstop heeft verdedigd omdat De Keijzer toen revalideerde van een operatie.


SC Everstein bijna in dubbele cijfers

everdingen • In de eerste verliezersronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Cup nam SC Everstein het op tegen vierde klasser SV Noordeloos. In het duel regende het voor beide elftallen kansen, maar de thuisclub was slagvaardiger in de afwerking.

Sander Bergshoeff opende de score, en namens de bezoekers zorgde Sven Hordijk voor de gelijkmaker: 1-1. Door een hattrick van Simon van Zante leidde SC Everstein bij rust met 4-1. Nadat Hordijk er vanaf de stip 4-2 van had gemaakt bouwden de roodwitten hun voorsprong, door doelpunten van Robbie de Roos (2), Martin Shijakov en Victor Snoek, uit tot 8-2. Hordijk scoorde zijn derde treffer waarna De Roos de eindstand naar 9-3 tilde.

In de tweede verliezers ronde treedt SC Everstein op dinsdag 17 april thuis aan tegen de winnaar van HSSC '61 - Vuren.


Het Fust laat winst aan Groene Hart

vianen • Door het 2-5 verlies van het driebandenteam van Het Fust tegen Het Groene Hart 5 is de kans op de titel zo goed als verkeken. Maurice de Vré (37) begon sterk tegen Frans Stigter. Mede door series van 5 en 6 caramboles stond hij na 19 beurten op een moyenne van 1 (19-12). Voor De Vré was het daarna gedaan met de hoge reeksen en de Lopiker had ze niet nodig om in 57 beurten te winnen (34-24): 0-2.

Niek Schermer (19) en Teus Endeveld kwamen traag op gang: 1-2 na 16 beurten. De Vianer kwam één keer op voorsprong (5-4), maar daar had hij niet lang plezier van. Endeveld was regelmatiger, en kwam met 10-14 voor. Ondanks een kleine eindsprint kwam Schermer er niet meer aan te pas (14-16 in 40 beurten): 0-4. Na een tussenstand van 2-2 stond Bert Vroege 12 beurten droog. Jan Schep (15) nam een 2-7 voorsprong maar zag zijn tegenstander na 31 beurten langszij komen (9-9). Uiteindelijk was Vroege iets eerder bij de finish (14-13 in 42 beurten): 2-5 (bonuspunt voor Het Groene Hart 5).