woensdag 14 maart

Het Vakantiebureau
10:00-12:00, Vianen, huiskamer Donjon. Twee vrijwilligers van Het Vakantiebureau geven in de huiskamer van de Donjon een presentatie over de mogelijkheden om (samen) op vakantie te gaan. Deze vrijwilligers doen dat op uitnodiging van Steunpunt Mantelzorg Vianen. Het Vakantiebureau organiseert vakanties voor mensen die dagelijks zorg of begeleiding nodig hebben. De presentatie begint om 10:00 uur, aanmelden is niet nodig. Entree is gratis.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Bingo
19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Deelname kost 3,50 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

Stephanie-Joy Eerhart
20:00, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Stephanie-Joy Eerhart, schrijfster van onder meer het boek 'Pappies kleine meid slaapt op straat', is te gast bij het Katholieke Vrouwengilde (KVG) in Vianen. Eerhart doet in 'Pappies kleine meid slaapt op straat' haar schokkende levensverhaal uit de doeken. De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur. Leden van KVG en aspirant-leden zijn welkom.

donderdag 15 maart

Gratis cv-check in bibliotheek
10:00-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Mensen die op zoek zijn naar (ander) werk kunnen van 10:00 tot 12:00 uur binnenlopen bij Bibliotheek Vianen voor een gratis cv-check. Medewerkers van UWV schuiven aan om het (op papier of usb-stick) meegebrachte cv te bekijken. Ook helpen zij het online-cv op de website Werk.nl aan te scherpen, zodat werkgevers dat sneller vinden. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen over solliciteren.

Waterbeestjes determineren
15:30, Lexmond, Bibliotheek Lexmond. Stichting Veldstudie Centrum Hei- en Boeicop komt langs in Bibliotheek Lexmond, dit in het kader van de Boekenweek waarbij het thema 'Natuur' is. Er is dan de mogelijkheid om de kleine waterbeestjes te onderzoeken met behulp van de microscoop en te determineren met behulp van zoekkaarten. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom vanaf 15:30 uur, toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

vrijdag 16 maart

Karaoke-avond in Krooshof
21:00, Zijderveld, Krooshof. Een spetterende karaoke-avond. Iedereen kan meedoen.

zaterdag 17 maart

Voorjaarsopruiming
10:00, Kweldam 15a, Everdingen. Voorjaarsopruiming bij de Snuffelkelder. Er zijn diverse spullen te koop voor een zachte prijs. Zoals bloempotten, windlichten, diverse meubeltjes, speelgoed of een mooi boek. Vanaf 10:00 uur worden er wafels gebakken voor de verkoop. De opbrengst van de Snuffelkelder is voor de Hervormde kerk in Everdingen.

Boekenweekfeest 'Natuur & Water'
13:00 - 16:00, Vianen, bibliotheek. De bibliotheek Vianen sluit op zaterdag 17 maart de Boekenweek af met een feestelijke middag rond de thema's Natuur en Water. Schrijvers, dichters, andere creatievelingen en deskundigen uit Vianen en omgeving en vele plaatselijke en regionale organisaties werken mee aan dit Boekenweekfeest. Elders in deze krant een uitgebreid overzicht van de activiteiten.

Vol Moed: 'De Bloemenbuurt'
19:30, Zijderveld, De Krooshof. Toneelvereniging Vol Moed uit Zijderveld voert de klucht 'De Bloemenbuurt' op, geschreven door Liesbeth Rodenburg. 'De Bloemenbuurt' speelt zich af in een van de straatjes van, jawel, De Bloemenbuurt: de Rozenlaan, Tulpstraat, Margrietstraat... De zaal is open om 19:30 uur, de voorstelling begint om 20:00 uur. De toegang is voor volwassenen is 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Er is ook een uitvoering op zaterdag 24 maart.

zondag 18 maart

Evensong met Kamerkoor Vianen
16:00, Leerdam, Grote Kerk. Het Kamerkoor Vianen verleent zondag 18 april medewerking aan de evensong in de Grote Kerk. In deze evensong zullen werken van o.a. Charles Wood, Thomas Attwood Walmisley, Thomas Tomkins en Herbert Howells gezongen worden. Dit keer zal Rienk Bakker weer de gemeentezang op het orgel begeleiden en dominee Johan Langelaar is deze middag de voorganger.

dinsdag 20 maart

Lees & Ontmoet in de Bibliotheek
10:30 - 12:00, Vianen, bibliotheek. Mensen uit Vianen en omgeving die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom Lees & Ontmoet in de Bibliotheek Vianen. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. De deelnemers nemen elk iets mee dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Bijvoorbeeld een artikel uit de krant, een column of een gedicht. In een gezellige sfeer worden de stukjes gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Zo ontstaat een goed gesprek over meer dan alleen het weer. Een goede gelegenheid om eens op een andere manier met mensen kennis te maken. Lees & Ontmoet is een activiteit van Stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel. Er zijn elke maand twee bijeenkomsten: op de 3e dinsdag van de maand van 10.30 - 12.00 uur in de Bibliotheek Vianen, Spekdam 2 en op de 2e donderdag van de maand van 15.00 - 16.00 uur in de Kwantzaal van Hof van Batenstein, Hof van Batenstein 1. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

donderdag 22 maart

Bloemschikken
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. In Hof van Batenstein kunnen creatievelingen een middagje komen bloemschikken. Deelnemers maken een voorjaarsstukje. Wel meenemen: een mesje en snoeischaartje. Voor het overige zorgt Stichting Welzijn Vianen (SWV). De activiteit is van 13:30 tot 15:30 uur. Deelname kost 10 euro, inclusief alle materialen én een kopje thee en een drankje.

vrijdag 23 maart

Handverzorging
13:00-17:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.

Dansavond
20:00-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 24 maart

Speelgoed- en kledingbeurs
09:30-11:30, Zijderveld, Kerkweg 9. Tweedehands kleding- en speelgoedbeurs. Verkoop van kinder- en tienerkleding (lente/zomer, vanaf maat 80), speelgoed en babyartikelen. Vijftig procent van de opbrengst is voor VBW-activiteiten in Zijderveld.

Slow Food Markt Vianen
11:00-18:00, Everdingen, Fort Everdingen. Op het terrein van Fort Everdingen barst de eerste Slow Food Markt Vianen los. Brouwerij Duits & Lauret is de trotse gastheer van deze bijzondere streekmarkt. Entree is gratis. Meer informatie over de Slow Food Markt Vianen is op Facebook te vinden. www.facebook.com/slowfoodmarktVianen

Activiteiten rondom Earth Hour
14:00, Vianen, Voorstraat & 't Klooster. Het WNF, regioteam Rivierenland, organiseert voor de vijfde keer een evenement in het kader van Earth Hour. Tijdens dit evenement staan wereldwijd bedrijven en particulieren stil bij klimaatverandering, ze doen dit door alle lichten een uur te doven. Het regionale team van WNF organiseert deze dag vanaf 14:00 uur allerlei activiteit op de Voorstraat (noordelijke kant). Zo zijn er twee springkussen, kinderen kunnen zich laten schminken of een tattoo laten zetten. Er is ook popcorn te koop. En er zal een kinderboerderij aanwezig zijn waar bezoekers onder begeleiding dieren zoals onder andere ezel, os, geiten, kippen, schapen, eenden en een hond kunnen knuffelen. En natuurlijk is de WNF-panda aanwezig waarmee kinderen op de foto kunnen. Er is ook een loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Dankzij slagerij De Goeij is er om 20:00 uur een stamppottenbuffet in 't Klooster, als start is er een soepje, daarna is het buffet open en als slot is er ijs. Deelname aan dit buffet kost 25 euro (inclusief drie consumpties). Reserveren voor deze maaltijd kan door een mail te sturen naar rivierenland@wnfregioteam.nl.

zondag 25 maart

Theater Stadshof sluit aan bij Earth Hour
15:00, Vianen, Stadshof. Theater De Stadshof zal deze middag in het teken staan van het milieu en het redden van de aard. Op deze manier sluit De Stadshof aan bij Earth Hout, dat ook in dit weekend plaatsvindt. In hun nieuwe theatershow, De Wereldverbeteraars, nodigen Jochem van Gelder en Ron Bons kinderen in heel Nederland uit om samen met elkaar een masterplan te bedenken om de wereld beter te maken. In de show worden de kinderen uitgenodigd om hun idee te vertellen. Het idee dat ervoor moet zorgen dat álle kinderen van de wereld gelukkig kunnen zijn. Er wordt gezongen, gelachen en serieus "vergaderd". Geluksdeskundige Sip van der Triest verteld waarom de Nederlandse kinderen de gelukkigste zijn. In de finale van de show wordt 'live' geschakeld naar een plek in het buitenland waar mensen hard werken om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Door rechtstreeks te schakelen en de dialoog aan te gaan én door een deel van de ticketprijs ( €1,-) beschikbaar te stellen aan SOS Kinderdorpen hebben de kinderen daadwerkelijk meegeholpen om de wereld weer een stukje beter te maken. Kaarten à € 12,50 zijn te koop via www.destadshofvianen.nl en bij Cigo Monnikenhof. Of op de avond zelf aan de kassa.