Servia verliest nipt van Irene

vianen • Na een aantal vrije weekenden startten de volleybaldames van Servia vol enthousiasme tegen Irene. Met een aantal wijzigingen in het team was het even wennen. Er werd gestart met Chantal Beckmann als libero en Noa Middelkoop en Ellemijn Stevens op de middenpositie. In de eerste set kreeg Servia een lange servicereeks tegen. Deze set ging verloren met 15-25. De tweede en derde set werd gewonnen, door een aantal zeer mooie aanvallen van Ellemijn Stevens en Stefanie van Vliet. Zoe Lubben maakte een aantal mooie punten op haar service. In de vierde set mocht Sarah Peek de spelverdeling overnemen. Het werd een mooie invalbeurt. De set werd echter verloren, waardoor een vijfde set moest worden gespeeld. Het harde werken werd niet beloond met een overwinning.


Servia-heren doen goede zaken

vianen • De volleybalheren van Servia wonnen zaterdag met 3-1 van Shot. Daardoor zijn ze nog steeds in de race om de promotiewedstrijden te halen. Servia startte met een hoge servicedruk, waar de Culemborgers niet op voorbereid leken. Het aanvallende spel werd beloond: 25-17.

Door goede services van Johan Beijen en Martin Zwaan stond er ook in de tweede set al gauw een kleine voorsprong op het telbord. Ook blokkerend was Servia goed op dreef: 25-21. In de derde set kwam er wat meer druk uit het kamp van Shot. Servia wist opnieuw een kleine voorsprong te realiseren, maar het ging niet eenvoudig. Shot wist de Viaanse heren serverend onder druk te houden, waardoor Servia aanvallend wat voorspelbaarder werd. Dit speelde de mannen uit Culemborg in de kaart.

Aan het slot werd het nog spannend. Servia wist echter nog een laatste keer te vlammen: 25-23. In de vierde set was Servia leeg. De mannen hadden door blessureleed te weinig mensen op de bank om nog een keer het verschil te maken. Shot denderde in de laatste set over het uitgebluste Serviaheren heen: 12-25.

Komende zaterdag speelt Servia uit tegen Taurus, aanvang 14.30 uur in sporthal de Kruisboog in Houten.