Shijakov redt punt voor SC Everstein

maarssen • Middenmoters Maarssen en SC Everstein waren redelijk aan elkaar gewaagd, en op het 1-1 gelijkspel viel niet veel af te dingen.

In het eerste kwartier hadden de bezoekers, die een aantal basisspelers misten, niets in te brengen. Ze ontbeerden scherpte, wonnen geen duels en lieten de linies te ver uit elkaar spelen. Maarssen verprutste in die fase twee prima kansen maar kwam in de twaalfde minuut op voorsprong via een treffer waar een luchtje van buitenspel aan zat: 1-0. SC Everstein ontwaakte uit zijn slaapje en werd gevaarlijker. Het leidde tot kansen voor Robbie de Roos, Simon van Zante en Martin Shijakov, een Macedoniër die via Roderick van Duinen bij SC Everstein terecht is gekomen. Een tackle van Rick Fierens werd met een pingel erg zwaar bestraft, maar doelman Ricardo de Keijzer stopte de inzet. Vlak daarna redde zijn collega-keeper knap op een prachtige vrije trap van Victor Snoek.

Waakzaam

In de tweede helft lieten de roodwitten beter en verzorgder voetbal zien, maar met het maken van doelpunten wilde het, hoewel de gelegenheid zich regelmatig voordeed, niet vlotten. Maarssen speelde uitsluitend op de counter maar mede door een zwakke eindpass kwam de defensie van SC Everstein nooit in moeilijkheden. In de slotfase zakte de fysiek sterke thuisclub, met enkele zwaarlijvige spelers, in conditioneel opzicht door het ijs. De bezoekers waren oppermachtig maar kwamen pas vier minuten voor tijd, uit de rebound van een schot van Sander Bergshoeff die Shijakov goed inschoot, op gelijke hoogte: 1-1. Beide elftallen kregen nog een geweldige kans op de winnende treffer, maar de keepers verleenden geen medewerking.