• Bori Secreve schiet Woudrichem naar een 1-2 voorsprong.
• Bori Secreve schiet Woudrichem naar een 1-2 voorsprong. Foto: Peter Verbeek

Brederodes kan het tij nog niet keren

vianen • Brederodes was afgelopen zaterdag niet de mindere van Woudrichem. In een duel van een matig niveau speelde de thuisclub 50 minuten in ondertalsituatie, en ondanks een tomeloze inzet was dat te weinig om het de gasten, die hun 1-2 voorsprong in de slotminuten uitbouwden naar een geflatteerde 1-4 eindstand, erg lastig te maken.

In de openingsfase was de organisatie in de defensie van Woudrichem ver zoek. Brederodes had dan wel een overwicht, het veldspel was erg onrustig. In de twaalfde minuut zette Woudrichem een goede aanval op maar het schot van Yoeri Duyzer werd een prooi van doelman Bastian Spriel. In de tegenaanval werd een schot van Kevin Kroeze gepakt door keeper Lex Kramers.

Rollertjes

Na een kwartier werd het duel levendiger. Woudrichem kwam niet verder dan wat incidentele rollertjes, terwijl Mike de Groot en René de Blok namens Brederodes halverwege de eerste helft te weinig deden met de kansen die hen werden geboden. De gasten hadden in laatste man Jamy Goemaat een nadrukkelijk aanwezige speler. Hij was betrokken bij vrijwel elke aanval en stond achterin bijna altijd op de juiste plaats. In het laatste kwartier liet Brederodes zich opsluiten. Boan de Bruin, die het als rechterverdediger niet slecht deed, kreeg vijf minuten voor rust zijn tweede gele kaart. De aansluitende vrije trap verdween via keeper Spriel en de lat over de achterlijn. Pal daarna loste Duyzer een verdekt schot dat, onbereikbaar voor de Vianense sluitpost, in het uiterste hoekje van het doel verdween: 0-1. Bij het scheiden van de markt werd een vrije trap van Ivo Toxopeus van richting veranderd door Goemaat, waardoor goalie Kramers het nakijken had: 1-1.

Minder attent

In de vijfde minuut na de hervatting reageerde Ruben de Gans minder attent op een dieptepass dan Bori Secreve. Met een geweldige uithaal stuurde de aanvaller de bal in de verste hoek: 1-2. Voor de groengelen werd het nu helemaal een helse opgave. Ze werkten zich uit de naad maar kregen daar weinig voor terug. Dat kwam mede doordat het té veel moeite kostte om de bal in eigen gelederen te houden. Naarmate de tijd verstreek verdween de overtuiging uit het spel van de thuisclub, die zijn heil steeds vaker in de lange bal zocht. Woudrichem deed het geen haar beter: slordig en gespeend van elke creativiteit. In de slotminuut strandde een actie van Danny Schaap op keeper Spriel, maar in de rebound werkte de verdediger de bal alsnog over de doellijn: 1-3. Amper een minuut later reageerde de Vianense verdediging nauwelijks op een uitval van de gasten, waardoor Secreve de voorzet van Dilles de Vries eenvoudig kon intikken: 1-4.