Feestelijke middag rond Natuur en Water

vianen • De Bibliotheek Vianen sluit op zaterdag 17 maart de Boekenweek af met een feestelijke middag rond de thema's Natuur en Water.

Schrijvers, dichters, andere creatievelingen en deskundigen uit Vianen en omgeving en vele plaatselijke en regionale organisaties werken mee aan dit Boekenweekfeest.

Waterjaar

'Natuur' is het thema van de Boekenweek 2018, die plaatsvindt van 10 tot en met 18 maart. Het thema 'Water' past daar goed bij en sluit aan bij het komende Waterjaar Vianen.

Muziek, poëzie, workshops, presentaties en vele stands geven de bezoekers van het Boekenweekfeest de kans om rond deze thema's van alles te doen, ontdekken en beleven.

De middag wordt muzikaal geopend door saxofonist Iye Echa.

Workshops

Verspreid over de middag zijn er workshops 'Haiku's' met dichter Elly Servaas en 'Zeer Korte Verhalen' met schrijver John Toxopeus en poëzievoordrachten door de dichters Leo Hermens, Emmy Pateer, Hans Budding en Wim Hartog.

Geschiedschrijver Walter van Zijderveld geeft presentaties in woord en beeld over 'De vaarverbinding tussen Vianen en Gorinchem: Over trekschuiten en stoomboten'. Kunsthistoricus Chris Will zal iets vertellen over ing. Jan Blanken Jansz.

Stands

Bij de stands van diverse organisaties kunnen bezoekers meer te weten komen over natuur en water in Vianen, meel kopen ten bate van de Wipkorenmolen, larfjes en kevertjes bekijken door een microscoop, het leven van bijen zien in een 3D-kijkkast en nog veel meer. Zas & Fratsen en Kruid en Co introduceren deze middag de 'Lekparel van Vianen', een smakelijke verrassing in het kader van het Waterjaar.

Het Boekenweekfeest duurt van 13:00 tot 16:00 uur.

Kijk voor het complete programma op


q www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen