Cupfighter Brederodes naar kwartfinale

vianen • Na twee promoties op rij is het eerste zaalteam van Brederodes opgeklommen naar de eerste klasse. Daarin kan de ploeg goed mee. Met twee finaleplaatsen doen de groenen het in de bekercompetitie de laatste jaren ook prima. Afgelopen vrijdag nam Brederodes het in de 1/8 finale op tegen RCH (Heemstede). In de zevende minuut scoorde Jort Binneveld het openingsdoelpunt (1-0), maar hij viel daarbij zo ongelukkig dat hij zijn arm brak. Na een langdurig oponthoud werd het duel voortgezet. RCH was wat aanvallender, maar de tegenstoten van de thuisclub waren dreigender. Drie minuten voor rust werd het 1-1 uit een vrije trap, en pal daarna liet Ingmar de Stigter een open kans aan zich voorbij gaan door de bal op de paal te schieten. Kort na rust gaf Jamal Ouassif een pass op Baddradine Elbaz, die er 2-1 van maakte. Vijf minuten later werd een verre uitworp van keeper Ajhmal Hamidi direct ingekopt door Ouassif: 3-1. Elbaz had er 4-1 van moeten maken, maar ook hij vond de paal.