Vraagvuurtje over opvoeden/opgroeien

vianen • Het maandelijkse VragenVuurtje van project Amazing gaat donderdag 8 maart over de vraag: Als opvoeden en opgroeien niet vanzelf gaat, wat dan? Ouders en grootouders kunnen terecht met vragen over de dagelijkse zorg, opvoeding, contact maken met kind, (extra) begeleiding, inschakelen instanties, dagbesteding, hulpvragen in de zorg. De vragen kunnen worden gesteld aan ervaringsdeskundigen.

Het VragenVuurtje vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur aan de koffietafel op de benedenverdieping van de bibliotheek in Vianen. Deelname is gratis.


PostNL verwijdert zes brievenbussen

vianen • PostNL gaat zes van de twintig brievenbussen in gemeente Vianen weghalen. De brievenbussen op de volgende locaties verdwijnen: Lange Meent 2 in Everdingen, Lekdijk 13 in Hagestein, Populierstraat 6, Stammershoefstraat 57, Langeweg 41 en Amaliastein 58 in Vianen. De reden voor de aanpassing is dat er steeds minder post wordt verstuurd. De verandering wordt vanaf zaterdag 24 maart doorgevoerd, in gemeente Vianen blijven er veertien brievenbussen staan.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft, schrijft PostNL. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende bus aangegeven. Informatie is ook te vinden op onderstaande website.

q www.postnl.nl/brievenbus


Amnesty zoekt collectanten

vianen • Voor de landelijke collecteweek van mensenrechtenorganisatie Amnesty International - van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart - zijn in Vianen nog dringend collectanten nodig. Aanmelden kan door te bellen naar 020-6264436 of via de website.

q www.amnesty.nl/collecte