• Adrie Poppen (l.) en Angelique Kampert bij één van de schilderijen.
• Adrie Poppen (l.) en Angelique Kampert bij één van de schilderijen. Foto: Dick Aanen

Angelique Kampert exposeert in winkel PCB Uitvaartzorg

'Heerlijk om te experimenteren'

vianen • Angelique Kampert is al twintig jaar actief als kunstenares. Ze heeft al vaker geëxposeerd, maar dat was altijd in samenwerking met andere kunstenaars of als deelnemer aan de Open Atelierroute.

Angelique volgde jarenlang lessen bij diverse docenten. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in de technische kant van het schilderen. Momenteel verdiept zij zich in de materie van het abstract/expressief schilderen.

"Ik vind het heerlijk om hierin telkens weer nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen." Angelique verzorgt twee dagen in de week kindercurussen bij de VBK.

Abstract

Het recente werk van Angelique Kampert is grotendeels abstract. De schilderijen weerspiegelen een impressie van de natuur. Ze heeft een bijzondere belangstelling voor composities met zand, rotsen en aardlagen. Ze schildert met acrylverf, maar vooral het gebruik van natuurlijke materialen geeft haar schilderijen een extra dimensie.

"Ik vind het ontzettend leuk om thuis in mijn atelier te experimenteren met allerlei materialen. Ik probeer van alles uit. Dat kan van alles zijn marmer, meel of zink. Ik kom graag in Zeeland en daar verzamel ik op het strand schelpen en zand. Maar verder verwerk ik in m'n schilderijen bijvoorbeeld ook lipjes van blikjes frisdrank of een oude sok."

Uitdaging

Vantevoren heeft ze geen idee hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. "Het is elke keer weer een uitdaging hoe ik dat precies op het doek kan zetten en hoe ik de materialen moet bewerken."

Adri Poppen-van Berkel van PCB Uitvaartzorg stelt de winkelruimte regelmatig beschikbaar voor Viaanse kunstenaars. De ruimte is er heel geschikt voor. "Het past ook precies bij wat wij willen uitdragen. Wij willen lokaal en betrokken zijn."

De schilderijen van Angelique Kampert zijn te zien tijdens de openingsuren van PCB Uitvaartwinkel Vianen op dinsdag, woensdag en vrijdag, van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.