• Hans Peelen heeft zin in het voorjaar.
• Hans Peelen heeft zin in het voorjaar. Foto: Peter Verbeek

De motoren kunnen de garage weer uit

HSL Bikes opent motorseizoen

vianen • Ruim vier maanden geleden nam Jaap Voorhout HSL Bikes over van Hans Peelen. Het bedrijf houdt zich bezig met de in- en verkoop van gebruikte motoren, reparatie en onderhoud. "Het assortiment is uitgebreid met brommers en scooters", merkt Jaap op. "Dat dit nog niet algemeen bekend is komt ook doordat de winter niet het aangewezen seizoen is om een andere gemotoriseerde tweewieler aan te schaffen. Er zijn diverse motoren verkocht, maar samen met Hans ben ik vooral bezig geweest met onderhoud en reparatie."

Paradepaardje

Een kijkje in de dubbele showroom - zowel beneden als op de eerste verdieping - staat een keur aan motoren van diverse merken, modellen, soorten, maten en prijsklassen. In het oog springen de Harley Davidsons, voor menig liefhebber het paradepaardje onder de motoren. Maar ook bekende merken als Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki en Aprilia zijn goed vertegenwoordigd.

"Of iemand nu komt voor een motor met weinig of wat meer kilometers op de teller, of het gaat om een toermotor, een motor voor het woon/werkverkeer, of een lichtere voor de beginnende rijder, iedereen kan slagen bij HSL Bikes. Elke motor krijgt een afleverbeurt en gaat met BOVAG-garantie de deur uit", vertelt Jaap Voorhout.

De open dag van HSL Bikes, aan De Limiet 3, is zaterdag 10 maart van 14:00 tot 18:00 uur. Als het weer een beetje meewerkt worden tientallen bikers verwacht. Ze worden onthaald met muziek, hamburgers en een drankje, en kunnen de krachten met elkaar meten bij de Kop-van-jut. "Ik kijk écht uit naar het moment dat het warmer wordt en de motorrijders weer de weg op gaan."

Op de website van HSL Bikes is meer informatie over de speciaalzaak te vinden, onder meer de te koop staande modellen zijn te bekijken.


q www.hslbikes.nl