Stof tot nadenken voor Brederodes

vianen • Het woord 'crisis' is nog niet gevallen bij Brederodes, maar dat moment lijkt niet meer ver weg. De groengelen werden in eigen huis stevig op hun nummer gezet door Roda Boys (1-7), en dat was al het vierde verlies op een rij.

Het was weer eens het oude liedje bij de thuisclub: persoonlijke fouten die genadeloos werden afgestraft. Halverwege de eerste helft had dat al tot twee tegentreffers geleid: 0-2.

Hoewel Brederodes een vijftal spelers miste was dat, ondanks de brede selectie, wat te veel van het goede. Gek genoeg kreeg het elftal meerdere goede kansen maar missers van onder andere Kevin Kroeze, Dennis Kruijk en Mike de Groot hielden Roda Boys in leven. Na een overtreding op Kroeze zorgde René de Blok zelfs nog vanaf de stip voor aansluiting: 1-2.

Dolgedraaid

Vlak na rust tekende het drama zich al af. Nadat Tjerk Heestermans was dolgedraaid door een aanvaller (1-3) kreeg Bas Doeland na een ongelukkige struikelpartij direct rood. Twee minuten later vergrootten de gasten hun voorsprong tot 1-4 en was het een gelopen koers.

In de laatste twintig minuten sloegen ze nog drie keer toe: 1-7. "In de laatste wedstrijden die we verloren waren we gelijkwaardig, maar vandaag waren we niet goed genoeg. Brederodes zit niet in zijn beste fase, maar moet wel verder. De verschillen met de onderste teams worden kleiner en ik vind dat wij te veel kwaliteit hebben om zo laag te staan. We moeten nu wél punten gaan pakken, dat is de harde realiteit", was de reactie van trainer Charly Olf van Brederodes.