• Roderick van Duinen (l) ging de duels vaak pittig aan.
• Roderick van Duinen (l) ging de duels vaak pittig aan. Foto: Peter Verbeek

Van Soest doet Everstein de das om

everdingen • Honderden supporters zorgden voor een geweldige sfeer op het Everdingse sportcomplex. In de enige derby van het jaar die SC Everstein en HSSC '61 per se niet willen verliezen lieten de roodwitten het beste veldspel zien. Het benutten van kansen lieten ze echter over aan de gasten, die, met dank aan Arwin van Soest, met een geflatteerde 1-4 zege aan de haal gingen.

SC Everstein begon met goede verwachtingen aan het duel. Het ging echter al in de eerste minuut mis. Bij een aanval van de gasten lukte het niet de bal weg te werken en Arwin van Soest had er twee pogingen voor nodig om de score te openen: 0-1.

Houtwerk

De thuisclub was er niet door aangedaan, maar had kort achter elkaar pech dat een schot van Sander Bergshoeff en een vrije trap van Simon van Zante het houtwerk raakten. HSSC '61 liet voetballend niet veel zien en loerde vooral op foutjes om te counteren. Halverwege de eerste helft leidde zo'n uitval tot een overtreding op Van Soest, die de toekende strafschop zelf benutte: 0-2.

Op het halve uur was het opnieuw raak. Vanaf links speelde Frank de Goeij de bal in de voeten van Van Soest die doelman Ricardo de Keijzer uit een lastige hoek wist te passeren: 0-3. Op aangeven van Guillermo Ooft maakte Van Zante er drie minuten 1-3 van. De spanning had helemaal terug kunnen zijn als Robbie de Roos de bal na een mooie combinatie wat beter had geraakt.

Vrije kans

De tweede helft begon met een vrije kans voor Jently Lemmer, maar hij zocht het doel te hoog. In de zevende minuut werd een speler van de gasten neergelegd door Erik Bergshoeff, en Van Soest zag zijn kans schoon om zijn vierde van de dag te maken: 1-4. Hoewel zowel het veldspel als de opbouw van HSSC '61 bij vlagen zwak waren zat de ploeg wél op rozen. In de twintigste minuut ontstond er een opstootje na een overtreding op De Roos, gevolgd door een duw van aanvoerder Nicky van Dam tegen de scheidsrechter. Die pikte dat niet en trok de rode kaart.

Rebound

Keeper Niek de Vos hield Van Zante vanaf de stip van scoren af en dat De Roos in de rebound hoog over schoot was illustratief. SC Everstein behield het overwicht en kreeg nog wat mogelijkheden. Nadat Heicop-verdediger Jan Donker zijn tweede gele prent had gekregen hield de dominantie van de thuisclub aan.

De Vos verrichtte enkele knappe reddingen en kreeg hulp van de lat na een vrije trap van Victor Snoek. Wat de thuisclub ook probeerde: de bal wilde er niet in.