Titelhouder strandt al in eerste ronde

woerden • Vorig jaar won het libreteam van De Rooie Reigers, toen nog als bv Vianen, de bekercompetitie. De ploeg kon daar geen vervolg aan geven, want Padoc was een flinke maat te groot. Jhon Burggraaf (150) stootte weliswaar een paar series van 20 en 22 caramboles, die vielen in het niet bij wat Hennie Overbeek liet zien. De Woerdenaar kwam snel op voorsprong, en zette de pot, met reeksen van 37 en 41, en een slotserie van 50 caramboles, volledig naar zijn hand (200-81 in tien beurten): 12-5. De eerste tien beurten deden Rob van den Broek en Cok Florie (131) niet voor elkaar onder: 68-71. De Woerdenaar werd daarna wat productiever dan zijn opponent en zorgde daardoor toch nog voor een behoorlijk verschil (131-111 in 21 beurten): 12-8. Joop Florie (73) kon alleen in de beginfase mee met Wim Paardekooper. Na een tussenstand van 18-19 zette Paardekooper er vaart achter, terwijl de Vianer alleen kleine series en poedels voor zich liet noteren (123-41 in 26 beurten): 12-5. Eindstand: 36-18.


Het Fust terug aan kop na 0-7 zege

montfoort • Door zelf met maximale cijfers te winnen én de onverwacht grote nederlaag van lijstaanvoerder Padoc 15 is het driebandenteam van Het Fust weer koploper. Maurice Arts (27) en Robbert Geuze maakten er, na een sterk begin, een lange partij van. Geuze nam een 10-15 voorsprong en zag Arts pas na meer dan 50 beurten langszij komen: 20-20. Pas na 60 beurten was het gedaan (23-22): 0-2.

Niek Schermer nam tegen Henk Galenkamp (19) een 1-6 voorsprong. Dat verschil bleef tot 8-13, en daarna volgde een periode van 12 beurten waarin de Vianer droog viel. Galenkamp kwam wel dichterbij, maar kreeg het gaatje nét niet dicht. Mede door een serie van 3 caramboles won Schermer in 51 beurten (15-19): 0-4.

Bert Vroege moest het niet van series hebben, maar de beurtjes van 1 carambole wierpen hun vruchten af. Ries van Baal (15) had zijn avond niet. Na twintig beurten was zijn achterstand 5 caramboles en hij wist dat verschil niet te verkleinen. In 43 beurten werd hij in de hoek gezet (9-14): 0-7 (inclusief bonuspunt).


SC Everstein naar troostronde EM Cup

nieuwendijk • In de eerste knock-outronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup trad SC Everstein midweeks aan tegen Altena. Enkele spelers met kleine pijntjes kregen rust. Ondanks dat deden de bezoekers het niet slecht, en door treffers van Mark Fierens en Davey Diks namen ze een 0-2 voorsprong. Na een van richting veranderde voorzet kwam Altena uit een kopbal op 1-2. Vlak voor rust werd het 2-2, na weifelend optreden van doelman Ricardo de Keijzer.

Na de thee liet SC Everstein een speler terug zakken, en kwam daardoor een mannetje te kort op het middenveld. De thuisclub zocht snel naar zijn spitsen en daar hadden de gasten moeite mee. Na balverlies op het middenveld maakte Altena er 3-2 van, terwijl het een kwartier voor tijd 4-2 werd toen de ploeg scoorde uit een strafschop, na een overtreding van Roderick van Duinen.

Diks zorgde nog voor aansluiting (4-3) waarna Guillermo Ooft verzuimde om, oog in oog met de keeper, de gelijkmaker te scoren.