Crowdfundingsactie voor wipkorenmolen

vianen • Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen heeft inmiddels zo'n 430.000 euro aan sponsoring - zowel in natura als in geld - binnengehaald. In totaal is er voor de herbouw van de molen echter 1,2 miljoen nodig. Daarom is er nu ook een crowdfundingsactie gestart.

Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen wil namelijk heel rap haar bouwaanvraag voor de molen gaan regelen. Echter: de kosten hiervoor bedragen ruim 31.000 euro. Dit bedrag hoopt de stichting in de vorm van een uitgebreide crowdfundingsactie bij elkaar te sprokkelen. Doneren kan al vanaf 20 euro. En: alle donateurs krijgen een beloning. Van een uitnodiging voor de opening bij donatie van 20 euro, de naam van de donateur op een molenwiek bij 80 euro tot bijvoorbeeld een gratis baristatraining van Stadsbranderij Vianen bij 200 euro. De gulle gevers die 2.500 euro neerleggen om de molen te laten verrijzen krijgen de titel 'Vriend van de molen', een bijbehorende platina oorkonde van Catharina Gathier, een ingelijste historische impressie van de molen, een hoogwaardige kopij van het originele bouwbestek uit 1691 en het boek 'Molens, de nieuwe Stockhhuyzen'. Bovendien krijgen deze donateurs ook een bijzondere vermelding op het donateursbord. En krijgen ze onbeperkt toegang tot de molen.

De stichting is verder nog vooral druk met fondsenwerving. Er lopen verschillende aanvragen voor subsidies en donaties. Er is de nodige haast: dinsdag 1 mei moet 70 procent van het nodige bedrag - 1,2 miljoen dus - aantoonbaar binnen zijn. Pas dan krijgt de stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen nog een subsidie van 150.000 euro van gemeente Vianen. De stichting krijgt volop hulp van lokale ondernemers, zo gaat tuincentrum Huiting helpen bij het inrichten van het terrein rondom de molen en schonk aannemersbedrijf A. Schouten bv uit Benschop onlangs nog een fikse partij grenenhout. Dit komt weer mooi van pas voor de gevelbekleding van het bovenhuis.


q voorjebuurt.nl/wipkorenmolenvianen