CDA moppert over Bentz-Berg-onderzoek

vianen • CDA Vianen is ontevreden over het onderzoek dat de gemeente heeft laten doen naar de verkeersdrukte op de Bentz-Berg. Het rapport draagt vijf mogelijke 'oplossingen' aan om de verkeersstromen te bedwingen, maar geen van deze varianten zal de leefbaarheid in de omliggende wijken ten goede komen.

Van verkeerslichten tot snelheidsremmers: allerlei oplossingen worden aangedragen in het rapport. Maar de algehele conclusie is: "Geen enkele variant houdt doorgaand sluipverkeer uit Vianen. Bij elke variant zal een deel van het doorgaand verkeer gaan omrijden via de route Het Slyk - Helsdingse Achterweg - Lange Waaijsteeg." Oftewel: verplaatsing van het probleem.

De christendemocraten zijn hier dik ontevreden over. CDA Vianen komt met een rij vragen voor het college van B&W. Zo wil de partij weten welke vervolgstappen er nu genomen worden. En waarom het opnieuw aanzetten van de roadblocker op de grens met Lexmond niet is meegenomen in het onderzoek.

Informatieavond

CDA Vianen wil ook dat de gemeente een informatieavond over dit onderwerp belegd, waarbij bewoners, raadsleden en experts met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dit moet leiden tot een "integraal beeld" van het probleem en mogelijk tot oplossingen voor de korte termijn.