woensdag 21 februari

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Jaarvergadering met huldiging van jubilarissen. De dames mogen een poëziealbum meenemen. De verdere invulling van de avond is een verrassing. Er is een verloting.

donderdag 22 februari

Dialezing
20:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Marieke van Haaster en Fred de Gier geven een dialezing over Costa Rica, op uitnodiging van natuur- en vogelwerkgroep De Vijfheerenlanden. De twee natuurfotografen hebben elk een geheel eigen kijk op de fotografie. Zo is Fred van huis uit een landschapsfotograaf maar hij fotografeert ook dieren in hun natuurlijke habitat. Marieke daarentegen benadert de fotografie meer vanuit een artistieke invalshoek. Zij concentreert zich voornamelijk op dieren en haar werk kenmerkt zich door eigenzinnige composities waarbij de lichtval een belangrijke rol speelt. In de lezing komen vijf verschillende natuurgebieden aan bod. De dialezingen beginnen steeds om 20:00 uur en duren tot circa 22:00 uur. De toegang is gratis. De zaal is open om 19:30 uur, de koffie staat klaar. In de pauze worden lootjes verkocht. De opbrengst is een bijdrage in de kosten van de avond. Na afloop van de lezing worden de lootjes getrokken en de prijzen uitgereikt.

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

Christenen voor Israël
20:00, Lexmond, Lux Mundi. Studieavond met dominee Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 'De plaats van Israël in Gods heilsplan'. De avond is in het gebouw van de protestantse gemeente Lux, Zuidernes 45. Entree gratis.

vrijdag 23 februari

Model Mike in de KunstSuper
09:30-12:00, Vianen, KunstSuper. Model Mike komt naakt poseren in de KunstSuper. Tussen 09:30 en 12:30 uur is hij aanwezig. Deelnemers moeten eigen materiaal, dragers, doek en papier meenemen. Ezels, koffie en thee zijn aanwezig. Deze ochtend is er verder geen les, iedereen werkt zelfstandig. Aanmelden kan bij Ans Vianen via 06-40393366. www.portretkunsten.blogspot.nl

Kunstcafé
10:30-11:30, Vianen, Kunstuitleen (Bibliotheek Vianen). Kunstuitleen organiseert iedere laatste vrijdag van de maand een Kunstcafé voor ouderen die het leuk vinden om naar kunst te kijken en daarover met anderen van gedachten te wisselen. Centraal staat de collectie van Kunstuitleen. Iedere maand is er een ander thema. Deelname kost twee euro. Opgeven kan via kunstuitleenvianen@kpnplanet.nl of via 0347-370200.

Handverzorging
11:00-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.

Duitse en Italiaanse liederen
19:00, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. Het duo 'Van Munster & Mignaco' treden op in het museum. Zij brengen Duitse en Italiaanse liederen ten gehore uit de Weense vroeg-romantiek van Schubert en tijdgenoten. De Argentijnse sopraan Valeria Mignaco vertolkt dit repertoire op zeer expressieve en subtiele wijze. Ze wordt daarbij begeleid door Elly van Munster op een replica van een Weense gitaar uit 1830, model Stauffer. Voor dit bijzondere concert zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Reserveren kan aan de balie van het museum aan de Voorstraat 97 of stuur een e-mail naar info@stedelijkmuseumvianen.nl. Entree is 12,50 euro, aanvang is 19:30 uur. De deuren gaan om 19:00 uur open.

De Kom: Fresku
20:30, Nieuwegein, theater De Kom. Rapper en acteur Fresku blijkt van vele markten thuis, want ook als cabaretier in het theater maakt hij indruk. Met 'Welkom bij de Fresku-show' staat hij in De Kom. Gewapend met scherpe raps en grappige persiflages doet de woordkunstenaar een poging iets van de wereld te begrijpen. Volgens de Volkskrant is Fresku als cabaretdebutant "grappig en confronterend". Even leek het er overigens op dat Fresku al zijn werkdagen zou slijten in de riemenfabriek van Eindhoven. Totdat zijn rapteksten hem een platencontract opleverden en de persiflerende filmpjes die hij samen met zijn beste vriend Teemong maakte een hit werden.

zaterdag 24 februari

Inzameling
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen organiseert weer een inzameling. Naast de gebruikelijke goederen is er nog steeds vraag naar tandpasta, tandenborstels, zeep en blijft incontinentiemateriaal welkom. Met het oog op het voorjaar zijn ook buitenspelartikelen als voetballen welkom. Financiële bijdragen zijn welkom op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.

maandag 26 februari

Middagbingo
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, voor mensen voor wie de bingoavonden te laat doorgaan. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

dinsdag 27 februari

Vakantiebijbelweek
10:00, Vianen, basisschool De Rank. De derde editie van de Viaanse vakantiebijbelweek heeft als thema 'Survival'. De kinderen kan dus ook echt survivalspullen maken en misschien zelfs wel gebruiken. De vakantiebijbelweek vindt plaats van dinsdag 27 februari tot en met donderdag 1 maart, alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom vanaf 10:00 uur. De activiteiten duren tot 12:15 uur, locatie is basisschool De Rank. www.vbwvianen.nl

De Kom: Alex Klaasen
20:15, Nieuwegein, theater De Kom. Multitalent Alex Klaasen gooit alles wat hij leuk vindt - cabaret, musical, comedy - in één grote feelgoodrevue: 'Showponies'. Maar dan wel een revue 2.0, een heel nieuw genre wat hem betreft. Geen showtrappen of veren, wel een doldwaze avond vol humor, typetjes, dans en veel liedjes. Samen met onder anderen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Hij liet zich hiervoor inspireren door revueklassiekers van André van Duin en Snip & Snap. In een moderne jas natuurlijk. Try-outvoorstelling.

woensdag 28 februari

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Open eettafel. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

vrijdag 2 maart

Spellencircuit
14:00-16:00, Schoonrewoerd, natruucentrum De Schaapskooi. De natuur- en vogelwerkgroep De Vijfheerenlanden organiseert een spellencircuit in De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Na een korte inleiding maken de deelnemers aan de hand van een aantal spellen kennis met de natuur. De kinderen blijven wel binnen. De activiteit is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en jongere kinderen onder begeleiding. Deelname kost 2,50 euro per kind, inclusief een consumptie. De activiteit is van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via 0345-612829 of k.van.baren1@kpnplanet.nl.

zaterdag 3 maart

Musical 'David.NU' in Lexmond
19:30, Lexmond, hervormde kerk. Musicalgroep Besoyen voert de musical 'David.NU' op. Deze musical laat de bezoeker het verhaal van David zien op een moderne wijze. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Vrije entree, collecte na afloop.

zondag 4 maart

Memento
11:00-16:00, Vianen, Sparrendreef. De vrijwilligers van stichting Lichtjes in de duisternis zijn op de eerste zondag van de maand tussen 11:00 en 16:00 uur aanwezig in de gedenkruimte aan de Sparrendreef op de algemene begraafplaats in Vianen. Iedereen is welkom, de stichting zorgt voor een drankje met wat lekkers. Meer informatie en doorgeven van namen kan vanaf september via de site. www.lichtjesindeduisternis.nl