Kruis tijdelijke beheerder De Schakel

lexmond/leerbroek • Jan Kruis, beheerder van Huis Het Bosch in Lexmond, is aangesteld als tijdelijke beheerder van dorpshuis De Schakel in Leerbroek. Kruis start op donderdag 1 maart, hij zal De Schakel beheren tot de vernieuwbouw van het dorpshuis. Vijf vragen voor Jan Kruis.

Waarom ga je aan de slag bij De Schakel? Ben je gevraagd of zelf gesolliciteerd?
Jan: "Ik ben gevraagd. De start is op 1 maart. Ik zal De Schakel beheren tot de vernieuwbouw van het dorpshuis. Overigens blijf ik ook gewoon de beheerder van Huis Het Bosch."

Wat gaat je werk worden bij De Schakel?
Jan: "We gaan op dezelfde voet verder en waar mogelijk breiden we uit, we staan open voor suggesties. Alle lopende reserveringen in het dorpshuis blijven van kracht. Voor nieuwe reserveringen kan men contact opnemen met mij via 0345-621315 of per e-mail via info@schakel-leerbroek.nl."

Blijft het overig personeel aan de slag?
Jan: "De huidige beheerders gaan niet bij ons aan de slag, Ada Ouwerkerk wel en zij heeft er net als wij veel zin in, daarnaast kunnen we altijd nog goede mensen in de bediening gebruiken."

Is dit werk goed te combineren met je werk voor Huis het Bosch?
Jan: "Jazeker, we zijn in Huis het Bosch in Lexmond met een leuk team medewerkers dat ook in de Schakel in Leerbroek inzetbaar kan zijn."

Ben je eventueel ook 'in' voor een voortzetting van het werk als het nieuwe dorpshuis in Leerbroek gereed is?
Jan: "De tijd zal het leren, op zich is dit een mooie proefperiode."

Dorpshuis De Schakel in Leerbroek wordt de komende tijd voor bijna 1,6 miljoen verbouwd. Het gaat om een combinatieplan: de plaatselijke hersteld hervormde gemeente wil tegelijkertijd aan De Schakel vast een nieuw kerkelijk centrum bouwen. Op de website van de hersteld hervormde gemeente in Leerbroek zijn al een aantal schetsen te vinden van hoe het verbouwde pand eruit komt te zien.


q www.hhgleerbroek.nl