VIKO wint uit in Vleuten

vleuten • De korfballers wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen het Vleutense Fiducia met 21-23. In een gelijkopgaande wedstrijd nam VIKO het eerste initiatief, de dames Jorien Elbertsen en Linsey van Mourik lieten zien met scherp te schieten en tekenden voor de eerste doelpunten voor de bezoekers. VIKO had moeite met het fysieke spel van Fiducia, maar loste dit korfballend op. Ruststand: 11-12. In de tweede helft bleef VIKO het initiatief behouden, de marge bleef ongeveer gelijk. Bij 14-16 lukte het de Viaanse ploeg eindelijk om wat meer afstand te nemen. De Vianezen pakten een beslissende voorsprong van vijf punten. Fiducia liet zich echter niet zomaar opzij zetten, en de hardwerkende ploeg wist zich weer wat dichterbij te knokken voor een mogelijk spannend slot. VIKO hield echter het hoofd koel en wist in de eindfase elk Vleutens doelpunt met een eigen doelpunt te beantwoorden, waarmee de eindstand bepaald werd op 21-23. De laatste wedstrijd van het zaalseizoen is op zaterdag 10 maart, thuis tegen Viking.


Volley Meerkerk'95 wint na veel gedoe

meerkerk • De uitwedstrijd tegen VC Volt zal de vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 nog lang heugen. De geelzwarten wonnen na veel 'gedoe' met 2-3, hoewel er 3-1 op het digitale wedstrijdformulier staat...

De Meerkerkse tweededivisionist begon slecht (25-19) en stevende ook in de tweede set op verlies af (24-21). Toen begonnen de problemen. Veel protesten van de thuisploeg, die in het verloop van de wedstrijd leidden tot tweemaal geel en eenmaal rood. Een teller die 25-21 intoetste op het formulier. Volley Meerkerk kreeg echter een netfout mee en won met 24-26.

Na 28-26 en 23-25 bleef de consternatie maar doorgaan. De eerste scheidsrechter ontnam de bezoekers een 8-2 voorsprong door de teller gelijk te geven en de tweede scheidsrechter in zijn hemd te zetten. Meerkerk liet echter andermaal niet van de wijs brengen en speelde het duel professioneel uit: 10-15 en een 2-3 overwinning. "Het waren Barre Beerse Bijzonderheden", vatte Meerkerk-coach Wim Roosenburg de wedstrijd met een knipoog samen.