Het loopt even niet bij Brederodes

wijk en aalburg • Brederodes heeft zijn ritme na de winterstop nog niet gevonden. Tegen Wilhelmina '26 gingen de groengelen voor de derde keer op een rij onderuit: 3-2.

De thuisclub, azend op de tweede periodetitel, hanteerde bij voorkeur de lange bal. Brederodes zocht het meer in de combinatie. Wilhelmina '26 kreeg enkele kansjes, vooral door slordigheden van de gasten, maar werd nooit dreigend.

Na bijna een half uur opende Tasos Iltsidis op Mike de Groot. De spits nam de bal perfect aan uit de lucht en schoof de bal in het netje: 0-1.

Hoekschop

Tien minuten na rust was de Viaanse verdediging niet attent op een indraaiende hoekschop die door een vrijstaande aanvaller werd ingekopt: 1-1. Pal daarna viel een voorzet van Ivo Toxopeus achter de verdediging van de thuisclub, waar De Groot klaar stond om zijn tweede van de dag te scoren: 1-2. Nadien liet Brederodes diverse kansen om de wedstrijd te beslissen aan zich voorbij gaan. Wilhelmina '26 bleef geloven in een goede afloop. Een kwartier voor tijd werd de bal na een hoekschop ingekopt en door Iltsidis met de arm geblokt. De verdediger kreeg rood en de pingel werd onhoudbaar ingeschoten: 2-2. In blessuretijd ging de groengele defensie na een ingooi flink in de fout. Bij de tweede paal stonden drie spelers van de thuisclub vrij en een van hen maakte gebruik van die ruimte: 3-2. "Alle tegentreffers kwamen voort uit dode spelmomenten", was het commentaar van trainer Charly Olf. "Zo lang we defensief te lief en niet scherp genoeg zijn blijven we ons te kort doen."