Weer landstitel voor Milou van Rijn

almere • Milou van Rijn is samen met haar vaste partner Isa Roussey bij het Nederlands kampioenschap jiujitsu in het Topsportcentrum Almere eerste geworden op het onderdeel duo's junioren. Voor de Viaanse jiujitsuka was dat haar derde titel op een rij bij de duo's. Tussen 2013 en 2016 won ze zes individuele titels, waarvan een bij de cadetten en vijf bij de aspiranten. Van Rijn en Roussey zijn lid van Bommelsport/BSP Holland in Nieuwegein.


Brederodes test voetbalkennis

vianen • In de kantine van Brederodes hebben achttien teams deelgenomen aan de vijfde voetbalquiz. In vergelijking met voorgaande edities was de opzet gewijzigd: in plaats van drie rondes waren er deze keer vijf. In totaal konden 64 punten worden behaald. Beste kenners van voetbalweetjes waren Ivo Toxopeus en Angelo Sheombar (35 punten). Het koppel Marcel van Daalen/William Milillo werd tweede met 32 punten, terwijl Ernst Florie/Martijn Bouwman met 31 punten op de derde plaats eindigde. De poedelprijs ging naar Melissa en Alysha van Daalen.


Het Fust verslaat koploper Padoc 15

vianen • Topaffiche in poule B van de competitie driebanden was de ontmoeting tussen Het Fust (tweede plaats) en koploper Padoc 15. Robbert Geuze nam tegen Edwin Visser (20) al snel een 5-1 voorsprong, en dat verschil van 4 caramboles handhaafde hij tot de veertigste beurt: 16-12. In de slotfase vergrootte de Vianer die afstand (22-13 in 51 beurten): 2-0. Niek Schermer (19) en Arjan Swinkels deden tot 9-9 niet voor elkaar onder. Vanaf de dertigste beurt kwam de Woerdenaar op stoom, terwijl Schermer wat stil viel. Zodoende liep het verschil toch nog aardig op (12-17 in 40 beurten): 2-2. In zijn partij tegen Rob de Vries (17) had Bert Vroege het ouderwets op zijn heupen. Mede door twee series van 3 caramboles leidde hij na 7 beurten met 9-0. Dat geweldige gemiddelde hield hij niet vol, maar met de prachtige cijfers van 14-4 in 22 beurten was hij de koning van de avond: 5-2 (inclusief bonuspunt). Door deze onverwacht ruime zege bracht Het Fust zijn achterstand terug tot 2 punten: 68-66.


De Rooie Reigers doet goede zaken

vianen • Namens het libreteam van De Rooie Reigers opende Joop Florie in het duel tegen Apollo tegen John Kragten (156). Het was niet meer dan logisch dat de Maarssenaar een grote voorsprong van 13-59 nam, maar die is nooit groter geworden. Florie beet zich vast in de partij en won in 28 beurten met 73-122: 2-0. Vervolgens nam Jhon Burggraaf het op tegen kadrist Cees Timmer (130). De Vianer werkte een kleine achterstand weg in de elfde beurt, en denderde daarna door met onder andere reeksen van 33 en 34 caramboles. Timmer raakte geen bal meer en ging zwaar onderuit (150-65 in 17 beurten): 4-0. Op de een of andere manier slaagt Cok Florie er telkens in zijn tegenstanders te demoraliseren. Deze keer was John Kragten (172) aan de beurt. Los van een serie van 29 caramboles bakte die er niet veel van. De Vianer reeg zijn caramboles onverstoorbaar aaneen en finishte na 22 beurten (131-71): 7-0 (inclusief bonuspunt). De spanning in de hoofdklasse is nu weer helemaal terug. Padoc 1 en Padoc 2 delen de koppositie met 60 punten; De Rooie Reigers volgt met 59.