Over intuïtie en dementie

vianen • Tijdens het Alzheimer Café van maandag 5 maart vertelt coach Evelien Pullens hoe familieleden en begeleiders hun intuïtie kunnen gebruiken bij het omgaan met iemand met dementie. Communiceren met iemand met dementie kan onverwachte emoties, zoals verwarring en frustraties opleveren. Hoe blijf je zelf op de been? Waarop baseer jij je beslissingen? Hoe kan je contact maken als woorden niet meer toereikend zijn? Intuïtie kan hierbij helpen. Evelien Pullens is werkzaam als lerares intuïtieve ontwikkeling bij het Centrum voor Leven en Intuïtie en schrijfster van het boek 'De vierde dementie'. Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren of andere belangstellenden zijn welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is daarnaast een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar. De avonden vinden plaats in het grand café in het Hof van Batenstein in Vianen. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Voor meer informatie is te verkrijgen bij Debby van Rhijn via 0347-361200. Mensen kunnen dit nummer ook bellen als ze vervoersproblemen hebben.


Activiteiten rondom Earth Hour

vianen • Het WNF, regioteam Rivierenland, organiseert zaterdag 24 maart voor de vijfde keer een evenement in het kader van Earth Hour. Tijdens dit evenement staan wereldwijd bedrijven en particulieren stil bij klimaatverandering, ze doen dit door alle lichten een uur te doven. Het regionale team van WNF organiseert deze dag vanaf 14:00 uur allerlei activiteit op de Voorstraat (noordelijke kant). Zo zijn er twee springkussen, kinderen kunnen zich laten schminken of een tattoo laten zetten. Er is ook popcorn te koop. En er zal een kinderboerderij aanwezig zijn waar bezoekers onder begeleiding dieren zoals onder andere ezel, os, geiten, kippen, schapen, eenden en een hond kunnen knuffelen. En natuurlijk is de WNF-panda aanwezig waarmee kinderen op de foto kunnen. Er is ook een loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Dankzij slagerij De Goeij is er om 20:00 uur een stamppottenbuffet in 't Klooster, als start is er een soepje, daarna is het buffet open en als slot is er ijs. Deelname aan dit buffet kost 25 euro (inclusief drie consumpties). Reserveren voor deze maaltijd kan door een mail te sturen naar rivierenland@wnfregioteam.nl.


Spullen voor Roemenië

vianen • Stichting Contacten Roemenië-Vianen organiseert zaterdag 24 februari weer een inzameling, tussen 10:00 en 12:00 uur zijn mensen welkom om spullen te brengen bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen is er nog steeds vraag naar tandpasta, tandenborstels, zeep en blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Met het oog op het voorjaar zijn ook buitenspelartikelen als voetballen welkom. Financiële bijdragen zijn welkom op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.