woensdag 14 februari

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Buitenspelen
14:00-16:30, Vianen, terrein AMMO. Team Sportservice Vianen en bso Wijs! organiseren een buitenspeelactiviteit voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Op het terrein AMMO van de Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) zijn tussen 14:00 en 16:30 uur allerlei activiteiten te doen, kinderen kunnen vuur maken, 'ijspegel vangen' en met pijl en boog schieten. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

'Oma is jarig'
19:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. De Dorpsspelers uit Nieuwegein treden op bij een bijeenkomst van het Katholiek Vrouwengilde (KVG) in Vianen. De spelers hebben een ijzersterke naam hoog te houden als het gaat om kluchten en blijspelen. De voorstelling 'Oma is jarig' bevat veel opzwepende humor, bruisende energie en uitvergrote emoties. Aanvang van de avond is 19:30 uur, zaal open om 19:15 uur. Deze avond is bestemd voor leden van het KVG en aspirant-leden.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium Frank Bol is te gast bij spiritueel centrum Iris. Hij geeft boodschappen door via engelenkaarten. De avond is van 20:00 tot 22:30 uur, entree is 6 euro.

donderdag 15 februari

Vrouwen van Nu
20:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Vrouwen van Nu, afdeling Zijderveld houdt een bijeenkomst in De Krooshof. Aanvang is 20:00 uur.

vrijdag 16 februari

Touwtjespringen op hoog niveau
19:30, Nieuwegein, theater De Kom. De wereldwijde touwspringsensatie DDF Crew staat in De Kom. Dit gezelschap heeft touwtjespringen tot een ware kunst gemaakt. Sinds de Vlaamse ropeskippers in 2012 het tv-programma Holland's Got Talent wonnen, zijn hun wervelende touwen en acrobatische stunts een wereldwijde sensatie. In 'Retuned' brengt de groep met bevriende dansers en artiesten nieuw materiaal en hoogtepunten uit eerdere shows.

zaterdag 17 februari

De Kleine Zeemeermin
19:00, Nieuwegein, De Kom. Theater Terra speelt 'De Kleine Zeemeermin' in De Kom, een spetterende familiemusical naar het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen. Diep in de oceaan woont een zeemeermin met een schitterende stem. Op een dag komt ze boven water en redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig zoekt ze de hulp van een valse zeeheks. De voorstelling is 's avonds om 19:00 uur te zien zodat kinderen vanaf 6 jaar een echt avondje uit beleven, misschien wel voor het eerst.

Benjamin van der Velden
20:30, Nieuwegein, theater De Kom. Aanstormend cabarettalent Benjamin van der Velden komt naar De Kom. Hij studeerde als autodidact af aan het conservatorium, belandde in de finale van een singer-songwritercompetitie belandde en won prijzen op twee cabaretfestivals. "Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn," schreef de jury van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. En nu presenteert hij 'Ik ben'; een muzikale en bevlogen voorstelling over de maatschappij, de wereld en hemzelf.

dinsdag 20 februari

De Kom: 'De uitdaging'
20:30, Nieuwegein, theater De Kom. Dit seizoen is pianist en componist Thijs Borsten terug in De Kom met een gloednieuwe reeks van 'De Uitdaging'. Tijdens drie concerten nodigt hij steeds twee artiesten met verschillende achtergronden uit in zijn muzikale boksring. Deze avond daagt hij Sarah-Jane en Shishani Vranckx uit om met elkaars repertoire aan de slag te gaan in een duel dat louter winnaars kent.

woensdag 21 februari

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Jaarvergadering met huldiging van jubilarissen. De dames mogen een poëziealbum meenemen. De verdere invulling van de avond is een verrassing. Er is een verloting.

donderdag 22 februari

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

Optreden The Flamenco Thief
20:00, Vianen, 't Pakhuis. De Brit Craig Sutton, alias The Flamenco Thief, combineert met zijn gitaar de snelle, ritmische gitaar- en percussietechnieken van flamenco met hiphop, ska en balkanbeats, met de moderne technologie van een looppedaal. Craig zijn muzikale composities eren het erfgoed van de flamenco, maar omarmt ook de moderne muzikale technologie waardoor zijn nummers zweven tussen het klassieke en het hedendaagse. Deuren gaan open om 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur. Entree is 13 euro.
www.pakhuisvianen.nl

vrijdag 23 februari

Model Mike in de KunstSuper
09:30-12:00, Vianen, KunstSuper. Model Mike komt naakt poseren in de KunstSuper. Tussen 09:30 en 12:30 uur is hij aanwezig. Deelnemers moeten eigen materiaal, dragers, doek en papier meenemen. Ezels, koffie en thee zijn aanwezig. Deze ochtend is er verder geen les, iedereen werkt zelfstandig. Aanmelden kan bij Ans Vianen via 06-40393366. www.portretkunsten.blogspot.nl

Kunstcafé
10:30-11:30, Vianen, Kunstuitleen (Bibliotheek Vianen). Kunstuitleen organiseert iedere laatste vrijdag van de maand een Kunstcafé voor ouderen die het leuk vinden om naar kunst te kijken en daarover met anderen van gedachten te wisselen. Deelname kost twee euro. Opgeven kan via kunstuitleenvianen@kpnplanet.nl of via 0347-370200.

Handverzorging
11:00-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.