Servia verliest van VTC Woerden

woerden • De volleybalheren van Servia speelden vrijdagavond een puike wedstrijd tegen VTC Woerden, de nummer twee op de ranglijst. Maar men wist het goede spel niet om te zetten in winst: 3-1 voor de thuisploeg. Servia is de laatste wedstrijden met een sterke reeks bezig, met als voorlopig hoogtepunt de gewonnen wedstrijd tegen directe concurrent Leython vorige week. Ook deze vrijdag startte Servia met veel energie aan de wedstrijd. Het lukte de Viaanse heren om met sterke services VTC Woerden onder druk te zetten. De thuisspelende ploeg liet echter gedurende de set zien dat het niet voor niets op de tweede plaats staat. Met sterke aanvallen vanaf de driemeterlijn werd Servia alsnog in een achterstandspositie gedrukt: 25-21. Ook in de tweede set had Servia onvoldoende antwoord op het sterke spel van de Woerdense heren: 25-21. In de derde set nam Servia het initiatief. Woerden kreeg weinig grip op de service van de Viaanse heren, waardoor Servia een kleine voorsprong op het telbord zette. Gedurende de set maakte Servia echter meer persoonlijke fouten, waardoor de voorsprong opnieuw verdampte. Het lukte de Viaanse mannen onvoldoende om de pass aan het net te brengen om zo het Woerdense blok te ontregelen. Het sterke spel van Servia werd zodoende onderbroken en was het opnieuw Woerden dat de set naar zich toe trok: 25-22. In de vierde set was Servia wel op dreef en gaf vol gas om de set te winnen. Woerden haakte al snel af in de set, waardoor Servia onbedreigd naar de winst van de set speelde, 16-25 en 3-1.

Servia speelt de komende maand niet, vanwege de vakantieperiode. De volgende wedstrijd is op zaterdag 10 maart, thuis tegen Shot 1, vanaf 16.30 uur in sporthal Heldingen.

Korrel wint grand slam in Parijs

parijs • Judoka Michael Korrel uit Vianen won zondag een Grand Slam judotoernooi in Parijs. Hij was één van de 31 deelnemers in de klasse -100 kilogram. Korrel werd winnaar van poule A en schakelde aansluitend in de halve finale de Kroaat Zlatko Kumric uit. De Vianees hoefde daarna niet meer in actie te komen, omdat de Zuid-Koreaan Cho Gu-ham zich afmeldde voor de finale.