Ruime winst VIKO in derby tegen Fortissimo

vianen • De korfballers van VIKO wisten zaterdag in een weinig interessante wedstrijd tegen Fortissimo toch nog een behoorlijke score neer te zetten. De eerste tien minuten werd de korf moeizaam gevonden, maar in de tweede helft ging het dan toch los: 28-14.

Pas na acht minuten wist VIKO voor de eerste keer te scoren. Vikash Mahadew Missier schoot de 1-0 binnen. Het tweede doelpunt liet minder lang op zich wachten. Binnen twee minuten verdubbelde Rules Buitlaar de stand. Het andere aanvalsvak van VIKO had minder moeite om te scoren, maar een tegendoelpunt gaf hen geen kans om een tweede te maken: 3-1. Het spelbeeld liet te wensen over in de eerste helft. Het eerste aanvalsvak bleef wat moeite houden met afronden, en het andere vak kreeg steeds weinig tijd om af te ronden. Niettemin stond er tegen de rust toch een enigszins acceptabele 10-5 op het scorebord.

Op scherp

In de rust was het duiidelijk dat coach Berry van den Broek de ploeg weer op scherp moest zetten. Zowel de aanval als de verdediging was niet van het normale niveau.

Hoewel de eerste treffer na rust voor de bezoekers was, nam VIKO daarna rap afstand. Via acht doelpunten op rij, werd de stand naar 18-6 getild. Pas toen kon Fortissimo weer wat terug doen. De Vianezen lieten de touwtjes weer even vieren, en via 18-7, werd het verschil weer iets teruggebracht tot 19-11. De thuisploeg schakelde weer even bij, en wist nog negenmaal de korf te vinden, voor een uiteindelijke uitslag van 28-14.

Hoewel de wedstrijd misschien niet de meest aantrekkelijke was, wist VIKO toch nog een behoorlijke score neer te zetten.

Er staat geen promotie of degradatie meer op het spel, maar volgende week wordt in het duel tegen Fiducia wel gestreden om de derde plek in de poule. De vorige ontmoeting eindigde in een 24-19 overwinning voor VIKO, en ook nu is winst het enige doel. De wedstrijd wordt gespeeld in de Europahal in Vleuten en begint om 18:35 uur.