• Voorzitter Perry Bloks en Carel van der Velden.
• Voorzitter Perry Bloks en Carel van der Velden. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein kiest voor Van der Velden

everdingen • Als opvolger van hoofdtrainer Rob van den Broek heeft SC Everstein gekozen voor Carel van der Velden.

In het bijzijn van leden van het bestuur en de technische commissie van SC Everstein tekende de Utrechtse oefenmeester afgelopen week een contract dat hem voor twee seizoenen verbindt aan de club aan de Lekdijk.

Van der Velden (45) doorliep in zijn jeugd alle selectie-elftallen van vv Zuid Arnhem. Via Vitesse B1 kwam hij terecht bij FC Wageningen (1987-1992). In die periode werd hij geselecteerd voor Jong Oranje. Na het faillissement van FC Wageningen keerde hij terug naar Vitesse, waar hij nooit een basisplaats veroverde. Hij stapte over naar FC Den Bosch waar hij van 1993 tot 1996 in het eerste elftal speelde. Van der Velden zette zijn carrière voort in Engeland en Ierland, waar hij gedurende elf seizoen voor een vijftal clubs speelde.

Carel van der Velden is eigenaar en oprichter van Artiestenplein, een bedrijf dat evenementen organiseert en artiesten levert voor feesten en partijen. Nadat hij in het bezit was van het UEFA B/C diploma kon hij aan de slag als trainer van Jong RKC. Hij combineert dat met het hoofdtrainerschap van het Arnhemse SC Oranje (koploper 3A zaterdag Oost). Die club kon het hoofd financieel echter niet meer boven water houden en afgelopen donderdag heeft het bestuur besloten de stekker eruit te halen. "Ik heb bij SC Everstein gesolliciteerd en was gecharmeerd van de uitstraling en de ambities van de club. Er staat bovendien een leuk elftal dat ik inmiddels twee keer aan het werk heb gezien. Na gesprekken met de TC, het bestuur en de spelersraad zijn we met elkaar in zee gegaan."