Voetbalprogramma

vianen • Brederodes neemt het komende zaterdag in Wijk en Aalburg op tegen Wilhelmina '26. Dat wordt een hele opgave voor de groengelen, die hun laatste twee duels verloren. De thuisclub staat virtueel eerste in de tweede periode, en zal er alles aan doen om via winst een goede stap in de richting van de nacompetitie te zetten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Op datzelfde tijdstip trapt SC Everstein af in de thuiswedstrijd tegen DOSC. De roodhemden wonnen hun drie voorgaande wedstrijden, scoren volop en zijn op voorhand bepaald niet kansloos tegen de gasten uit Den Dolder.


Brederodes deelt punten met VVY

ijsselstein • In de midweekse oefenwedstrijd tegen VVY (tweede klasse zondag) trad Brederodes aan met slechts vier basisspelers. Mede door de onwennigheid was het begin niet geweldig. Met name de ruimtes waren veel te groot. De gasten, met B-keeper Mark Boerboom onder de lat, werden weggetikt door VVIJ, dat nagenoeg compleet was en goed voetbalde. Het viel dan ook mee dat het bij rust slechts 3-1 was (doelpunt Fernando Piqué).

In de tweede helft speelde Brederodes compacter en vanuit de omschakeling werd het elftal regelmatig gevaarlijk. René de Blok zorgde voor aansluiting, terwijl Piqué de eindstand met een geweldig mooie treffer op 3-3 bracht.


SC Everstein treft Altena in EM-cup

everdingen • Afgelopen vrijdag is de loting verricht voor de 1/16-finales van het derde Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. SC Everstein is gekoppeld aan derde klasser Altena. Het duel wordt op dinsdag 20 februari gespeeld in Nieuwendijk. Aanvang: 20.00 uur.

De overgebleven 32 clubs spelen allemaal nog minimaal twee wedstrijden. De verliezers van de eerste knock-outronde gaan verder in het 'B-toernooi'. De finales van zowel de winnaars- als de verliezersronde worden gespeeld op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei.


Het Fust klopt De Rooie Reigers 4

vianen • Het driebandenteam van Het Fust, dat de koppositie door twee grote nederlagen was kwijtgeraakt, herstelde zich in de lokale derby tegen De Rooie Reigers 4. Kopmannen Robbert Geuze (22) en Joost Greven speelden een pot die pas na 30 beurten, bij een stand van 11-13, op gang kwam. Beiden maakten een serie van 4 caramboles, maar Greven had de langste adem (18-22): 0-2.

Niek Schermer nam tegen Cora van den Eijnden (19) een 8-1 voorsprong. De speelster van De Rooie Reigers kwam terug tot 8-7, maar Schermer gaf direct lik op stuk. Hij nam opnieuw afstand en liet haar nu niet meer dichterbij komen (19-12 in 49 beurten): 2-2.

Bert Vroege was na wat nederlagen op rij toe aan een succesje. Tegen Wessel van Setten (16) begon hij met een reeks van 3 caramboles, en hij stond de leiding niet meer af. In het midden van de pot was hij enkele beurten productief. Dat leverde hem een voorsprong van 5 caramboles op, en dat verschil werd niet kleiner (14-9 in 36 beurten): 5-2 (inclusief een bonuspunt).