Margriet Vogelpoel overleden

vianen • Margriet Vogelpoel is vorige week zaterdag in Nieuwegein overleden. Een maand geleden kreeg ze uit handen van burgemeester Wim Groeneweg nog de Viaanse Noot, omdat ze zich bijna twintig jaar heeft ingezet voor de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Vianen (SBBV). Groeneweg zei toen over haar: "Margriet is jarenlang hét ondernemende gezicht geweest van de SBBV. Zij had als een soort moeder van de ondernemers voor ieder een luisterend oor en genoot het vertrouwen van de Viaanse ondernemers. De ondernemers in Vianen hebben de afgelopen jaren nauwelijks te maken gehad met inbraken. Dat is mede te danken aan de tomeloze inzet van deze bijzondere vrouw!"


Woning beschoten in Nieuwegein

nieuwegein • In de nacht van dinsdag op woensdag werd een woning aan de Beatrixstraat in Nieuwegein beschoten. Er raakte niemand gewond, de recherche is een onderzoek gestart. Rond 03:45 uur kwam de melding dat er geschoten werd op de woning. Agenten snelden zich erheen en zetten de omgeving af. Er bleek meerdere keren geschoten op de woning. Tijdens het schietincident waren er drie personen binnen, zij raakten niet gewond. De recherche is een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk om hoeveel daders het gaat en of en met welk voertuig zij gevlucht zijn. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8444 of anoniem via 0800-7000.


Meedenken over busverbinding

regio • Busvervoerder Syntus Utrecht en de provincie Utrecht nodigen reizigers uit mee te denken over de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht in de provincie. Via een enquête kunnen reizigers reageren op mogelijke wijzigingen en vernieuwingen in de dienstregeling die december 2018 ingaat. De nieuwe dienstregeling die ingaat in december 2018 moet in september 2018 nog worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. Reizigers kunnen de enquête invullen tot en met 4 maart 2018. De vragenlijst is te vinden op de website van provincie Utrecht.

q www.provincie-utrecht.nl