woensdag 31 januari

Open Huiskamer
17:30-19:30, Vianen, De Prenter. Bij de Open Huiskamer staat in januari een Indonesische maaltijd op het programma. De gezamenlijke maaltijd is bedoeld voor alleenstaanden zonder kinderen uit gemeente Vianen. Er kunnen maximaal twintig gasten aanschuiven. Deelnemers moeten zich tijdig aanmelden en vooraf betalen, dit kan bij de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelname kost 7 euro per persoon.

vrijdag 2 februari

Klaverjassen
20:00, Vianen, clubgebouw De Stek. Hengelsportvereniging De Reiger houdt een kaartavond voor leden en niet-leden. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro. Clubgebouw De Stek aan het Hazelaarplein is geopend vanaf 19:30 uur.

zondag 4 februari

Memento
11:00-16:00, Vianen, Sparrendreef. De vrijwilligers van stichting Lichtjes in de duisternis zijn op de eerste zondag van de maand tussen 11:00 en 16:00 uur aanwezig in de gedenkruimte aan de Sparrendreef op de algemene begraafplaats in Vianen. Iedereen is welkom, de stichting zorgt voor een drankje met wat lekkers. Meer informatie en doorgeven van namen kan vanaf september via de site. www.lichtjesindeduisternis.nl

maandag 5 februari

Wandeling en geheugentraining
09:45-11:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een ochtendwandeling mét een geheugentraining. Deelname kost 2 euro, dit is inclusief een kop koffie en een sapje na afloop. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen meedoen. Deze deelnemers moeten wel zelf voor een begeleider of rolstoelduwer zorgen als dat nodig is.

dinsdag 6 februari

Forever 27
19:30, Vianen, theater 't Pakhuis. De Club van 27 verwijst naar de groep van legendarische muzikanten, die zichzelf op hun 27ste de dood injaagden met hun levensstijl, gekenmerkt door overmatig drank- en drugsgebruik. Zoals Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en van recenter tijden Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jeff Buckley. Bijna iedereen heeft wel een of meerdere muzikale helden die tot deze club behoren. Zo ook Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten. Zij lieten zich voor deze voorstelling inspireren door de muziek en verhalen voortgebracht door deze groep van veel te jong gestorven artiesten. Het optreden in Vianen is een try-out, entree is dan ook slechts 10 euro. Reserveren kan via de website.
www.pakhuisvianen.nl

woensdag 7 februari

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Kleuren voor volwassenen
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) nodigt mensen uit om een middagje te komen kleuren voor volwassen, het kleuren geeft veel mensen rust. De activiteit vindt plaats in de educatieruimte, deelname kost 2 euro. Aanmelden is niet nodig. Is ook op woensdag 21 februari.

Bingoavond
19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Deelname kost 3,50 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

Bingoavond
20:00, Everdingen, dorpshuis Het Knooppunt. Oranjevereniging Everdingen organiseert een bingoavond. De zaal gaat open om 20:00 uur, aanvang is 20:30 uur.

donderdag 8 februari

Lees & Ontmoetbijeenkomst
15:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Lees & Ontmoetbijeenkomst in Hof van Batenstein. In een kleine groep worden columns, gedichten of een kort verhaal gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Deelnemers kunnen ook zelf iets meenemen dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Lees & Ontmoet is een activiteit van Stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel. Er zijn elke maand twee bijeenkomsten: op de tweede donderdag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur in de Hof van Batenstein en op de derde dinsdag van de maand van 10:30 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Vianen. Iedereen kan zo binnenlopen, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

zondag 11 februari

De Kom: Ernst, Bobbie en de rest
13:30, Nieuwegein, theater De Kom. Ernst en Bobbie komen langs in theater de kom met 'De vakantieshow'. De twee vrienden zijn ditmaal op vakantie, maar er gaat meteen van alles mis. Op weg naar de camping verdwalen ze, ze zijn de tent vergeten en eenmaal bij de camping aangekomen blijkt die overvol. Gelukkig is er een oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo'n goed idee is? Er is een voorstelling om 13:30 en om 16:00 uur.

maandag 12 februari

Brei- en Haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijkse bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje.

woensdag 14 februari

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

'Oma is jarig'
19:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. De Dorpsspelers uit Nieuwegein treden op bij een bijeenkomst van het Katholiek Vrouwengilde (KVG) in Vianen. De spelers hebben een ijzersterke naam hoog te houden als het gaat om kluchten en blijspelen. De voorstelling 'Oma is jarig' bevat veel opzwepende humor, bruisende energie en uitvergrote emoties. Aanvang van de avond is 19:30 uur, zaal open om 19:15 uur. Deze avond is bestemd voor leden van het KVG en aspirant-leden.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium Frank Bol is te gast bij spiritueel centrum Iris. Hij geeft boodschappen door via engelenkaarten. De avond is van 20:00 tot 22:30 uur, entree is 6 euro.

zaterdag 17 februari

Open dag
14:00-16:00, Vianen, Oosterlicht College. Muziekschool Vianen houdt een open dag in het Oosterlicht College. Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen mensen proeflessen en workshops volgen, ook kunnen bezoekers muziekinstrumenten proberen.

donderdag 22 februari

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

vrijdag 23 februari

Kunstcafé
10:30-11:30, Vianen, Kunstuitleen (Bibliotheek Vianen). Kunstuitleen organiseert iedere laatste vrijdag van de maand een Kunstcafé voor ouderen die het leuk vinden om naar kunst te kijken en daarover met anderen van gedachten te wisselen. Centraal staat de collectie van Kunstuitleen. Iedere maand is er een ander thema. Deelname kost twee euro. Opgeven kan via kunstuitleenvianen@kpnplanet.nl of via 0347-370200.

Handverzorging
11:00-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.

zaterdag 24 februari

Inzameling
De laatste inzameling van dit jaar staat gepland voor zaterdag 25 november 2017. Tussen 10:00-12:00 uur kunt u weer terecht aan de Lange Dreef 22 te Hagestein. In het magazijn is weer plaats voor heel veel nieuwe spullen! Naast goederen als kleurpotloden, tandpasta, tandenborstels en zeep,schoenen en kleding, met name voor kinderen, zijn eenpersoonsmatrassen en incontinentiemateriaal welkom.

maandag 26 februari

Middagbingo
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, voor mensen voor wie de bingoavonden te laat doorgaan. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.