Try-out 'Forever 27' in 't Pakhuis

vianen • Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten voeren dinsdag 6 februari de voorstelling 'Forever 27' op in 't Pakhuis in Vianen. De Club van 27 verwijst naar de groep van legendarische muzikanten, die zichzelf op hun 27ste de dood injaagden met hun levensstijl, gekenmerkt door overmatig drank- en drugsgebruik. Zoals Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en van recenter tijden Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jeff Buckley. Bijna iedereen heeft wel een of meerdere muzikale helden die tot deze club behoren. Zo ook Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten. Zij lieten zich voor deze voorstelling inspireren door de muziek en verhalen voortgebracht door deze groep van veel te jong gestorven artiesten. Beatrice en Erwin geven hun eigen interpretatie aan de bijbehorende nummers, waarbij het karakter en de herkenbaarheid bewaard blijven. Maar door het creatieve, bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem (met een rauw randje) van Beatrice krijgt de muziek een extra dimensie. Afgewisseld met verhalen, is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan al die fantastische musici. Het optreden in Vianen is een try-out, entree is dan ook slechts 10 euro. Reserveren kan via de website.

q www.pakhuisvianen.nl


Open dag Muziekschool

vianen • Muziekschool Vianen houdt zaterdag 17 februari een open dag in het Oosterlicht College. Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen mensen proeflessen en workshops volgen, ook kunnen bezoekers muziekinstrumenten proberen.


Ode aan Aretha Franklin

nieuwegein • Shirma Rouse brengt donderdag 1 februari in De Kom een eerbetoon aan Aretha Franklin, de 'queen of soul' werd onlangs 75 jaar. Een uitstekende aanleiding voor Shirma om het publiek opnieuw een uniek kijkje in het leven van de souldiva te geven. Begeleid door een swingende achtmansformatie zingt ze alle grote hits, waaronder 'Think', 'Natural woman' en 'Bridge over troubled water'. De voorstelling in Nieuwegein begint om 20:15 uur.