Servia verliest van koploper Cito

zeist/den dolder • De volleybalheren van Servia verloren vrijdagavond de uitwedstrijd van koploper Cito. Ondanks veel bravoure en energie eindigde de wedstrijd in het voordeel van de mannen uit Zeist/Den Dolder: 3-1.

Al voor de wedstrijd was er door de Viaanse mannen uitgebreid gesproken over het aanvalsplan van de avond. Servia besloot er vol op te klappen in de eerste set en dat leek te werken. Het team had een hoge servicedruk en ook in de passing hebben de mannen het prima op orde. Met veel babbeltjes/psychologische spelletjes onder het net door beloofde het een 'gezellige' avond te worden. Aan het eind van de set stonden de twee teams nog altijd op gelijke hoogte en het leek Servia opnieuw te lukken om Cito eronder te krijgen. Uiteindelijk trok Cito de set naar zich toe.

De tweede set startte Servia opnieuw met veel energie en overtuiging, maar miste wat scherpte in de services. Cito nam dan ook een kleine voorsprong en hield die de hele set vol: 25-21. In de derde set was Servia aan het overcompenseren. Ter voorkoming van een fout van de ander werden veel ballen onnodig moeilijk gespeeld/overgenomen. De passing was in deze set ook niet scherp genoeg om voldoende te kunnen variëren, waardoor Cito onbedreigd naar de setwinst toe kan spelen, 25-14. De vierde set liet Servia zien dat het over veerkracht beschikt. De passing was weer helemaal onder controle en ook blokkerend was Servia meer aanwezig. Cito had moeite met het 'alles of niets'-spel van de Viaanse heren. De set ging lange tijd gelijk op, maar Servia wist op het einde een extra versnelling te vinden en sleepte zo de set uit het vuur, 22-25 en 3-1.

Servia speelt komende zaterdag thuis tegen Leython 1, vanaf 16:30 uur in sporthal Heldingen.