Titelkansen VIKO lijken definitief uit zicht

vianen • De kampioenstitel lijkt voor de korfballers van VIKO definitief uit zicht na het verloren thuisduel tegen Synergo: 14-24. De Utrechtse tegenstander had het vizier meteen op scherp staan en kwam via drie verre schoten op een 1-3 voorsprong. Vikash Mahadew Missier, Jeffrey Vlietstra en Natascha Hazendonk brachten de spanning terug in de wedstrijd. Tot 8-9 wist VIKO de aansluiting te houden. Ruststand: 8-9. Na rust veranderde het wedstrijdbeeld. Waar VIKO de korf in de eerste helft goed kon vinden, liet de afronding het in de tweede helft steeds vaker afweten. De Utrechters brachten via 9-13 het gat voor het eerst op vier punten. Linsey van Mourik bracht de marge terug naar drie punten, maar na een verzilverde strafworp aan de Synergo kant, leek het verzet van de Viaanse korfballers definitief gebroken. Het restant van de wedstrijd werd er niet leuker op. Overtredingen, blessures en een onnodige gele kaart zorgden ervoor dat het tempo uit de wedstrijd verdween. VIKO wist in de tweede helft nog maar tot zes goals te komen.