• Tasos Iltsidis in een verbeten duel op het middenveld.
• Tasos Iltsidis in een verbeten duel op het middenveld. Foto: Peter Verbeek

Brederodes eindigt met negen spelers

heukelum • In een wedstrijd, die werd ontsierd door een overdosis gele en rode kaarten, ging Brederodes met 1-0 onderuit bij Heukelum. De thuisclub dwong nagenoeg niets af en had er een strafschop voor nodig om drie punten bij te kunnen schrijven.

In het eerste kwartier maakte Heukelum, dat veel feller was en korter op de bal zat, de dienst uit. Brederodes had enkele pittige overtredingen nodig om de aanvallers van de thuisclub de doortocht te beletten. Het kwam de gasten op twee gele kaarten te staan. Een vrije trap van Sil van Putten verdween rakelings over de lat terwijl een schot van Ferry Meijdam door keeper Bastian Spriel tot hoekschop werd verwerkt.

Onrustig

Nadat de storm was gaan liggen verliet Brederodes de verdedigende stellingen wat vaker. Beide elftallen leverden veel strijd, maar waren te onrustig aan de bal om kansen te creëren. Namens Brederodes leed Floris Moerkens tot twee keer toe balverlies op het middenveld. Het had twee counters tot gevolg, maar die leverden de thuisclub niets op. Pas na een half uur kregen de groengelen hun eerste mogelijkheid. Kevin Kroeze kopte de bal na een voorzet van links echter in de handen van doelman Yoerik van 't Pad. Inmiddels had ook de thuisclub twee keer, met gele gevolgen, aan de noodrem moeten trekken. Kort voor rust kreeg Ruben de Gans zijn tweede prent, waardoor Brederodes in ondertal verder moest.

Na de thee kreeg Heukelum te maken met een tegenstander die koos voor de aanval, zich het vuur uit de sloffen liep en vrijwel alle duels won. De roodwitten waren het spoor volledig bijster, voetbalden fantasieloos en leden keer op keer balverlies. Ofschoon Brederodes dominant was leidde dat alleen tot een grote kans voor Kroeze. De spits schoot de bal echter over de lat.

Een kwartier voor tijd werd Schwebke goed bediend door Marijn Hak. Voordat de aanvaller kon afdrukken werd hij onderuit gehaald door goalie Spriel. Scheidsrechter Quinten trok de zoveelste kaart en legde de bal op de stip. Sil van Putten voltrok het vonnis: 1-0. Kort daarna miste de thuisclub een gigantische kans om zijn voorsprong te verdubbelen. Op slag van tijd maakte René de Blok een opmerking tegen de arbiter die niet door de beugel kon, en met direct rood moest ook hij vertrekken.

"We kwamen in de eerste helft niet in de wedstrijd doordat we onrustig speelden en veel balverlies leden", analyseerde Brederodes-trainer Charly Olf.

"We moeten kennelijk eerst een tegenslag hebben voordat we de mouwen opstropen. Ik ben tevreden over de werklust van mijn ploeg in de tweede helft, maar uiteraard niet over de onnodige nederlaag."