SC Everstein pakt broodnodige punten

driebergen-rijsenburg • Hoewel SC Everstein de dienst uitmaakte tegen FC Driebergen lukte het pas vijf minuten voor tijd om de hekkensluiter op de knieën te krijgen: 1-2. Doelman Ricardo de Keijzer, terug van een langdurige blessure, liet in de tweede minuut een voorzet los en werkte de bal daarna ongelukkig in het eigen doel: 1-0. De gasten hervonden zich snel en waren in alle opzichten beter. Ze hadden een groot veldoverwicht, mikten de bal op de lat, en benutten op het halve uur eindelijk een van de vele kansen. Op aangeven van Sander Bergshoeff scoorde Robbie de Roos de gelijkmaker: 1-1.

Ook na rust was SC Everstein veel sterker dan de machteloze gastheren, die keeper De Keijzer slechts één keer op de proef stelden. Guillermo Ooft en Victor Snoek waren wat veldspel betreft de uitblinkers. Weer voorkwam het houtwerk een treffer waardoor het onnodig lang spannend bleef. Vijf minuten voor tijd werd De Roos in kansrijke positie onderuit gehaald, en Simon van Zante faalde niet van elf meter: 1-2.


Het Fust koploper af na nederlaag

vianen • Elke ploeg heeft wel eens een dag dat het niet loopt. Het driebandenteam van Het Fust, nota bene de trotse koploper, kreeg daar afgelopen week mee te maken in het duel tegen Het Witte Paard 2. Wegens ziekte was Niek Schermer afwezig. Maurice de Vré (37) was van stal gehaald om te openen tegen Gert van Beek. Ondanks een mooie serie van 4 caramboles had de Vianer een off-day. In 35 beurten werd hij door de Cabauwer in de hoek gezet (16-19): 0-2.

Robbert Geuze kreeg te maken met Jos Vermeulen (19). Beide biljarters maakten weinig haast. Het gevolg was een saaie pot met veel te veel poedels en kleine series. Evenals een week eerder had Geuze er 60 beurten voor nodig om de winst naar zich toe te trekken (22-11): 2-2.

Bert Vroege (14) is de laatste weken minder in vorm dan in het begin van de competitie. Tegen Floor Spruit kwam hij geen moment in zijn spel, en in 42 beurten ging hij kansloos onderuit (7-12): 2-5. Door dit verlies zakte Het Fust naar de tweede plaats.


Succesvolle rentree Charlotte Moons

vianen • Na enige maanden van afwezigheid heeft Charlotte Moons de draad enkele weken geleden weer opgepakt bij schaakvereniging Lekstroom. Ze begon sterk in de interne competitie en als invaller bij de bondsteam. Omdat ze nog een score van 100 procent had moest ze het afgelopen week opnemen tegen koploper Colijn Wakkee. Die stond op een gegeven moment met dame, paard en een gevaarlijke loper dicht bij Moons' koning. Doordat Charlotte een voorsprong in ontwikkeling had kantelde de partij. In het eindspel was zij degene die met dame en toren op bezoek ging bij Wakkee's koning, en dat was dodelijk.

Aart Baas, Gavin Wallace en Ruud Woning wonnen achtereenvolgens hun partijen, waardoor de spanning bovenin weer helemaal terug was. Opmerkelijk is de opmars van Feike Reistma. Hij bleef de laatste speelronden zonder verlies, won afgelopen week van Elmar van Kordenoordt, en kroop daardoor naar een mooie vierde plaats.