• De ondertekening vond vorige week plaats.
• De ondertekening vond vorige week plaats. Foto: aangeleverd

Viaans monument nu echt besteld

vianen • Michel van den Boch van Bosch Glaskunst en Harry Hoving van stichting Jan Blanken Vianen 2018 hebben dinsdag een krabbel gezet onder de leveringsopdracht voor het monument van Jan Blanken.

De onthulling moet halverwege juli volgen. De productietijd bedraagt zo'n vijf maanden. De ondertekening was een belangrijke stap, zo licht Henk Lammertink van stichting Jan Blanken Vianen 2018 toe: "In 2015 hebben wij in onze planning opgenomen dat januari 2018 het besluit, go or no go, moest worden genomen. Dat is dus gelukt." Ook voor Bosch Glaskunst is het een belangrijke opdracht . Michael van den Bosch: "Wij beschouwen het als een grote eer, dat wij deze opdracht mogen uitvoeren. Een monument leveren voor zo'n belangrijk man als Jan Blanken straalt ook op ons bedrijf af."


Financiering

Door de medewerking van een paar grote partijen zoals bijvoorbeeld provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, verschillende bedrijven, gemeenten Vianen, Leerdam, Zederik en Hellevoetsluis heeft de Stichting Jan Blanken Vianen 2018 genoeg garanties om de opdracht voor het monument te kunnen verstrekken.

Dat betekend nog niet dat de stichting financieel alles rond heeft. De komende maanden zal er nog flink aan getrokken moeten worden, om de nog ontbrekende financiële middelen aan te trekken. Lammertink is vol vertrouwen: "Gelukkig heeft de stichting nog wat potjes op het vuur staan." Meer informatie over het initiatief is te vinden op de website van de stichting Jan Blanken Vianen 2018.


q www.janblankenvianen.nl