Kooijman nu nog duurzamer

regio • Alle bedrijven van Kooijman Autogroep – in Vianen, Tiel, Utrecht en Naarden – en het takel- en bergingsbedrijf in Vianen en Gorinchem voldoen aan de eisen die het Erkend Duurzaam Plus-certificaat.

Kooijman Autogroep is sinds 2010 gecertificeerd Erkend Duurzaam. Dit jaar is bewust de keuze gemaakt om de certificering uit te breiden naar Erkend Duurzaam Plus. Gert Kooijman, directeur en eigenaar van Kooijman Autogroep legt enthousiast uit: "Wij vinden het heel belangrijk dat niet alleen onze producten waar wij het dealerschap van voeren - Toyota en Kia - tot de top behoren, maar ook dat onze bedrijfspanden en processen voldoen aan onze filosofie op duurzaamheid." Deze filosofie wordt onder andere geuit in de ambitie van de Kooijman Autogroep te blijven investeren in mens en milieu.

Deze filosofie is in alle geledingen van Kooijman Autogroep zichtbaar. Dat wil zeggen zowel in de showroom waar schone en zuinige modellen van zowel Toyota als Kia staan. "Schone mobiliteit, lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik komen in ieder verkoopgesprek aan de orde. Hetzelfde geldt voor de werkplaatsen waar op een duurzame manier wordt gewerkt met duurzame materialen", legt Kooijman uit. In het Erkend Duurzaam Plus-certificaat zitten alle elementen van Erkend Duurzaam Basis, met daarnaast is er aandacht voor het terugdringen van afval- en energiestromen. Zo kan de milieubelasting van Kooijman teruggedrongen worden met tegelijkertijd een beheersing én besparing op de kosten van afvalbeheer en energie. Zo heeft Kooijman bijvoorbeeld in de afgelopen maanden de vestigingen Vianen, Tiel en Utrecht voorzien van LED-verlichting met als doel besparen in de afname van energie.


q www.kooijman-autogroep.nl