• De play-in vond vorig jaar in het Oosterlicht College plaats.
• De play-in vond vorig jaar in het Oosterlicht College plaats. Foto: Nico van Ganzewinkel

Met deze keer al meer dan honderd deelnemers

Vierde play-in van Excelsior Vianen

vianen • Bij een play-in vormen muzikanten voor één dag een orkest. Ze komen aan het begin van de dag bij elkaar en studeren samen diverse muziekstukken in. Deze muziekstukken worden aan het eind van de dag tijdens een concert voor publiek uitgevoerd. De muzikanten hoeven geen lid te zijn van Excelsior, als ze maar een instrument spelen dat voorkomt in een harmonieorkest, fanfare of brassband. Denk aan bijvoorbeeld: hobo, fagot, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, dwarsfluit, bugel, trombone, bas, euphonium en natuurlijk slagwerk. Het doel van deze dag is natuurlijk met elkaar muziek maken, maar ook muzikale banden leggen tussen verschillende verenigingen en muzikanten. Inmiddels hebben zich al 123 mensen ingeschreven voor de play-in van Excelsior. De muzikanten komen uit Noord-Holland, Friesland, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Brabant, Utrecht en natuurlijk ook vanuit de eigen vereniging. Er hebben zich dit jaar veel jeugdleden hebben ingeschreven. COOP Janssens uit Vianen sponsort het evenement, waardoor het inschrijfgeld laag kon worden gehouden.
Harmonieorkest Excelsior heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld. Zo staan er onder andere filmmuziek, musicalmuziek en popmuziek op het programma en zijn de muziekstukken van verschillende moeilijkheidsniveaus, zodat er voor ieder wat wils is. Zo komt Bohemian Rhapsody van Queen voorbij, maar ook de tune van de televisieserie Band of Brothers en hoogtepunten uit de musical Annie. De muziek is half januari aan de deelnemers verspreid, zodat zij nog een paar weken de tijd hebben om de stukken thuis door te spelen en te oefenen en zich zo voor te bereiden.
Op zaterdag 3 februari worden de muzikanten om 10:00 uur 's morgens verwacht in theater De Stadshof te Vianen. Daar wordt dan gedurende dag in etappes gerepeteerd op de stukken onder leiding van dirigent René de Jong. Na de laatste repetitie wordt er ontspannen en samen gegeten.

De zaal gaat om 19:00 uur open voor publiek, het concert begint om 19:30 uur. De toegang is gratis.


q www.excelsior-vianen.nl