woensdag 24 januari

Filmmiddag
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) toont de film van de playbackshow van 2017. De middag begint om 13:30 uur, de kosten voor de middag bedragen 2,50 euro inclusief koffie, thee en een drankje met een bitterbal.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een avond in De Prenter. Deze keer is Conny Grefkens te gast. Bezoekers moeten een bloem in een vaasje meenemen. Entree is 6 euro.

De Kom: 'Schoft'
20:15, Nieuwegein, theater De Kom. Cabaretduo Kommil Foo is terug in De Kom. In de muzikale cabaretvoorstelling 'Schoft' nemen de Vlaamse broers het leven onder loep. Het is namelijk het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is. Het slaat, zalft, schuurt en het ergst van al: het eindigt. Het blijft Kommil Foo keer op keer inspireren: de mens die met moeite overeind blijft, toch struikelt en telkens weer de moed vindt om op te staan. Om vervolgens opnieuw te struikelen. Deze wetenschap is troostend, maar zeker ook om te lachen. "Kommil Foo ontleedt de mens en doet dat meesterlijk," schreef De Morgen. En NRC Handelsblad zag "een toonbeeld van theatrale balanceerkunst".
www.dekom.nl

donderdag 25 januari

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

vrijdag 26 januari

'Zomaargasten'
20:00, Nieuwegein, theater De Kom. Tijdens het Nationaal Theaterweekend kunnen mensen aanschuiven bij talkshow 'Zomaargasten'. Theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken onderwerpen volstrekt onbekende Nederlanders aan een diepte-interview in het theatercafé. Niemand weet wie er die dag zullen plaatsnemen voor een interview, óók het presentatieduo niet. En keer op keer blijkt: in ieder mens schuilt een verhaal. Kocken en Nederkoorn weten de meest prachtige en persoonlijke verhalen boven tafel te krijgen, die ter plekke worden ondersteund door beeldmateriaal en muziek.
www.dekom.nl

zaterdag 27 januari

Inzameling
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen weer een inzameling. Naast de gebruikelijke goederen is er nog steeds vraag naar tandpasta, tandenborstels, zeep en incontinentiemateriaal. Met het oog op het voorjaar zijn ook buitenspelartikelen als voetballen welkom.

Benefietavond
19:00, Noordeloos, hervormde kerk. De in Hei- en Boeicop ontstane zang- en muziekgroep Gideon geeft op eigen initiatief in samenwerking met zendingsorganisatie New Tribes Mission een benefietzang- en muziekavond in de hervormde kerk in Noordeloos. Naast Gideon verlenen ook Johan Barten (orgel) en Nanne Groot (appèlwoord) medewerking. De toegang is vrij. Inloop vanaf 19:00 uur. Het concert begint om 19:30 uur.

zondag 28 januari

'Kinderkafé'
10:30, Nieuwegein, De Kom. Op verschillende zondagen tijdens dit seizoen is het theatercafé van theater De Kom het domein van de kleintjes tijdens 'Kinderkafé'. Ook in het Theaterweekend is er in het café een speciaal voorstellinkje voor kinderen vanaf 2 jaar. De Klittebandbende speelt een muzikale meespeelvoorstelling rondom het verhaal van 'Sssst… de tijger slaapt', prentenboek van het jaar 2018. Met Conny en Louise van de Klittebandbende wordt het altijd een feest, want de kinderen zijn onderdeel van het spel en mogen volop meedoen. Stilzitten is dus niet nodig.
www.dekom.nl

woensdag 31 januari

Open Huiskamer
17:30-19:30, Vianen, De Prenter. Bij de Open Huiskamer staat in januari een Indonesische maaltijd op het programma. De gezamenlijke maaltijd is bedoeld voor alleenstaanden zonder kinderen uit gemeente Vianen. Er kunnen maximaal twintig gasten aanschuiven. Deelnemers moeten zich tijdig aanmelden en vooraf betalen, dit kan bij de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelname kost 7 euro per persoon.

zondag 4 februari

Memento
11:00-16:00, Vianen, Sparrendreef. De vrijwilligers van stichting Lichtjes in de duisternis zijn op de eerste zondag van de maand tussen 11:00 en 16:00 uur aanwezig in de gedenkruimte aan de Sparrendreef op de algemene begraafplaats in Vianen. Iedereen is welkom, de stichting zorgt voor een drankje met wat lekkers. Meer informatie en doorgeven van namen kan vanaf september via de onderstaande website.
www.lichtjesindeduisternis.nl

maandag 5 februari

Wandeling en geheugentraining
09:45-11:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een ochtendwandeling mét een geheugentraining. Deelname kost 2 euro, dit is inclusief een kop koffie en een sapje na afloop. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen meedoen. Deze deelnemers moeten voor de wandeling wel zelf voor een begeleider of duwer zorgen als dat nodig is.

woensdag 7 februari

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Kleuren voor volwassenen
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) nodigt mensen uit om een middagje te komen kleuren voor volwassen, het kleuren geeft veel mensen rust. De activiteit vindt plaats in de educatieruimte, deelname kost 2 euro. Aanmelden is niet nodig. Is ook op woensdag 21 februari.

Bingoavond
19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Deelname kost 3,50 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.