Baas en Van Dijk in spoor van Wakkee

vianen • In de interne competitie van schaakclub Lekstroom deed Aart Baas goede zaken. Tegen de sterk spelende Ruth Woning offerde hij al vroeg een pion waardoor hij het initiatief kreeg. Er kwam een eindspel met ongelijke lopers op het bord. Volgens de gangbare theorie leidt dat vrijwel altijd tot remise. Baas bleef echter jagen op de loper van zijn opponent. Mede door tijdnood kostte dat Woning uiteindelijk de partij.

Henny van Dijk, mede-achtervolger van de absente koploper Colijn Wakkee, moest van Jan Stoutenbeek winnen om bij te blijven. Die gaf lange tijd geen krimp tot hij pardoes een stuk weggaf en verloor. In de lagere regionen maakte Charlotte Moons haar rentree. Ze profiteerde van het feit dat Rick Vlietstra zich te veel om zijn aanval bekommerde en dat ging ten koste van zijn verdediging.

Arie Post had alle geluk dat Jos Visser, in plaats van een belangrijke pion te slaan, koos voor een torenzet. Dat zorgde voor een kwetsbare onderste lijn die voor Visser het begin van zijn ondergang inluidde.