Per direct voorlezers gezocht

vianen • Voor het project VoorleesExpress zoekt Bibliotheek Vianen per direct vrijwillige coördinatoren en voorlezers die het leesplezier in gezinnen willen vergroten. Binnen de VoorleesExpress vinden kinderen, ouders en vrijwilligers elkaar boven een mooi boek. Twintig weken lang komt een vaste (vrijwillige) voorlezer thuis bij gezinnen met kinderen (2 tot 8 jaar) om het voorleesritueel te introduceren. Op laagdrempelige wijze biedt de voorlezer ouders handvatten om het (voor)lezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Karina van Zon via lekijssel@voorleesexpress.nl of 085-4835432.

q www.voorleesexpress.nl


Inzameling voor Roemenië

vianen • Stichting Contacten Roemenië-Vianen houdt zaterdag 27 januari weer een inzameling aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Tussen 10:00 en 12:00 uur kunnen er spullen ingeleverd worden. Naast de gebruikelijke goederen is er nog steeds vraag naar tandpasta, tandenborstels, zeep en incontinentiemateriaal. Met het oog op het voorjaar zijn ook buitenspelartikelen als voetballen welkom. Mensen die liever een financiële bijdrage kunnen, kunnen een geldbedrag storten op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.


Oproep Het Utrechts Landschap

regio • Stichting Het Utrechts Landschap doet een oproep aan haar achterban en relaties om input te leveren voor het nog te ontwikkelen beleidsplan. Het nieuwe plan moet zo rond mei dit jaar afgerond zijn. Directeur Saskia van Dockum: "Wij vragen onze vrijwilligers, beschermers, bedrijfsvrienden en relaties om een enquête in te vullen zodat wij het beleidsplan voor de komende vijf jaar kunnen aanscherpen. We vinden het belangrijk om naar onze achterban te luisteren en te horen wat zij belangrijk vinden op het gebied van natuur en erfgoed in onze provincie." In totaal ontvangen vijfduizend mensen een e-mail met het verzoek om een online enquête in te vullen. De vragen gaan over het beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur en erfgoed.


Gespreksavond over autisme

leerdam • Het Sociaal Team van gemeente Leerdam, Vianen en Zederik organiseert donderdag 25 januari een gespreksavond voor partners of ouders van iemand met autisme. De deelnemers worden uitgenodigd om elkaar in gesprek te gaan over hun ervaringen met bepaalde manieren van werken, methodieken en materialen. De avond vindt plaats in Noorderberg in Leerdam, de zaal is open om 19:15 uur. De avond begint om 19:30 uur. Opgeven kan via servicebureau@meeav.nl.