dinsdag 16 januari

Theatergroep
20:00-22:00, Vianen, Hof van Batenstein. Theatergroep Speel-dol-fijn geeft op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een voorstelling in Hof van Batenstein. De theatergroep bestaat uit tien enthousiaste amateurs, de voorstellingen kenmerken zich door een mix van sketches, typetjes en liedjes. Entree is 4 euro, inclusief koffie of thee en een drankje met een hapje. Aanmelden kan bij de balie van de SWV of door te bellen: 0347-374097.

woensdag 17 januari

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Gerdien van Zessen uit Lexmond vertelt aan de hand van een beeldpresentatie over haar werk in een GGZ-instelling.

De Woelwaters
19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Gemengd havenkoor De Woelwaters uit Maurik geeft op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een concert in de Kwantzaal van Hof van Batenstein in Vianen. Het koor bestaat uit dertig leden, waaronder accordeonisten en een drummer. De Woelwaters zingt uitsluitend Nederlandstalige zeemansliedjes, oude bekend en nostalgische liedjes die uitnodigen om mee te zingen. Entree is 3,50 euro inclusief koffie, thee en een drankje met een hapje. Aanmelden kan bij de SWV-receptie of via 0347-374097.

donderdag 18 januari

Samen eten
12:30, Vianen, De Ponthoeve. Stichting Welzijn Vianen (SWV) nodigt mensen uit voor een gezamenlijke maaltijd in De Ponthoeve, voor een vaste prijs (13,95 euro) krijgen eters een pannenkoek met twee ingrediënten, drankje en een toetje. Mensen kunnen op eigen gelegenheid naar De Ponthoeve, maar eventueel ook gebruik maken van de Plusbus. Aanmelden kan bij de receptie van SWV of door even te bellen naar 0347-374097.

vrijdag 19 januari

Bingoavond
19:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. In De Krooshof vindt een bingoavond plaats. Er zijn tien rondes, waarbij cadeauartikelen en geldprijzen te winnen zijn. Eén boekje kost 10 euro. Als hoofdprijs is er een geldprijs te winnen. De zaal is open om 19:00 uur, de bingo begint om 20:00 uur. Meer informatie is te verkrijgen via info@dekrooshof.nl.

zondag 21 januari

Evensong
16:00, Vianen, Grote Kerk. Holy Trinity Church voert de evenzong op. Het koor en de gemeentezang wordt op orgel begeleidt door Jaap Jan Steensma, een jonge organist die een paar jaar geleden is afgestudeerd op het conservatorium. Het koor zingt onder andere werken van Bob Chilcott, Stainer, Harris, Day en Attwood. Aanvang is 16:00 uur. De dienst staat onder leiding van dominee Rein den Hertog.

woensdag 24 januari

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers voor de open eettafel in Lexmond kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis Het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12:00 uur doorgeven.

Filmmiddag
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) toont de film van de playbackshow van 2017. De middag begint om 13:30 uur, de kosten voor de middag bedragen 2,50 euro inclusief koffie, thee en een drankje met een bitterbal.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een avond in De Prenter. Deze keer is Conny Grefkens te gast. Bezoekers moeten een bloem in een vaasje meenemen. Entree is 6 euro.

De Kom: 'Schoft'
20:15, Nieuwegein, theater De Kom. Cabaretduo Kommil Foo is terug in De Kom. In de muzikale cabaretvoorstelling 'Schoft' nemen de Vlaamse broers het leven onder loep. Het is namelijk het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is. Het slaat, zalft, schuurt en het ergst van al: het eindigt. Het blijft Kommil Foo keer op keer inspireren: de mens die met moeite overeind blijft, toch struikelt en telkens weer de moed vindt om op te staan. Om vervolgens opnieuw te struikelen. Deze wetenschap is troostend, maar zeker ook om te lachen. "Kommil Foo ontleedt de mens en doet dat meesterlijk," schreef De Morgen. En NRC Handelsblad zag "een toonbeeld van theatrale balanceerkunst".
www.dekom.nl

donderdag 25 januari

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

De Kom: 'Mooi weer vandaag'
20:15, Nieuwegein, theater De Kom. De tragikomedie 'Mooi weer vandaag' is te zien in De Kom, Bram van der Vlugt speelt één van de rollen. Het stuk is een Nederlandse bewerking van 'Home' van David Storey. Van der Vlugt is een groot liefhebber van het stuk en zijn grote wens om het in Nederland op het toneel te brengen komt nu uit. De voorstelling begint met alledaags gebabbel tussen twee mannen, Max en Arnold. Ze lijken in het park te zitten en kletsen voornamelijk over het weer. Als de mannen de vrouwelijke patiënten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk dat ze zich op het terras van een psychiatrische kliniek bevinden. Maar zijn ze er vrijwillig?
www.dekom.nl

vrijdag 26 januari

Nieuwe tekenlessen
09:30-12:00, Vianen, KunstSuper. Eerste tekenles van het nieuwe seizoen in de KunstSuper aan de Voorstraat 29 in Vianen. Naast tekenen kan er natuurlijk ook geschilderd worden. Meer info en aanmelden bij Ans Vianen via 06-40393366 en de website.
www.portretkunsten.blogspot.nl