Korfballers boeken monsterzege

vianen • De korfballers van VIKO boekten zaterdag een monsterzege tegen HKC. Het werd maar liefst 30-12. In de eerste helft hadden de Vianezen al een flinke opleving, met zes doelpunten op rij. Maar net voor de pauze verslapte de concentratie: 12-7. In de tweede helft ging het snel. HKC kwam er niet meer aan te pas. Vooral Jeffrey Vlietstra leek ontketend te zijn. Hij noteerde de ene na de andere treffer. In de slotfase scoorde VIKO snel achter elkaar nog negen doelpunten. Zeven van de acht basisspelers deden een duit in het zakje.


SC Everstein maakt verschil na rust

everdingen • SC Everdingen heeft het oefenduel tegen vierdeklasser Zuilichem met 6-1 gewonnen. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. In de omschakeling kregen de vijandelijke spitsen teveel ruimte, waardoor ze enkele goede kansen kregen. Na een half uur werd er daar eentje van benut. Tien minuten later scoorde Sander Berghoeff de gelijkmaker: 1-1.

Na rust zaten de verdedigers van de roodwitten korter op hun tegestanders. Zuilichem kreeg geen kans meer, terwijl SC Everstein door goed combinatievoetbal tal van mogelijkheden creëeerde. Door treffers van Simon van Zante (3) Robbie de Roos en Sander Bergshoeff werd het uiteindelijk 6-1.


Goede bezetting van 43ste Stuwtoernooi

hagestein • De Hagesteinse tafeltennisvereniging HTV tekent op zaterdag 20 januari voor de 43ste editie van het Stuwtoernooi. Dat wordt gehouden in dorpshuis De Biezen. Met bijna vijftig leden van vijftien verenigingen, waarvan twaalf van HTV, is dat sterker bezet dan de laatste jaren het geval is geweest.

In de E-categorie mag een felle strijd worden verwacht. Titelverdediger en vijfvoudig winnaar Rick Meijer (Vita) weet zich in het gezelschap van tal van andere voormalige winnaars: Mario Lenting (Gispen), Erik Leenders (Leerdam) en Jeroen Peek (MTTV). Namens HTV mag Wiliam van Overdam, ook al een voormalige winnaar, zich tot de kanshebbers rekenen.

Met vijftien deelnemers is de F-categorie het beste vertegenwoordigd. Daaronder namens HTV Frits Poppen alsmede Rick, Bert en Falco van Os. De G-klasse telt twaalf deelnemers. Jaap van Es en Roland Noteboom gaan de eer van HTV hoog houden, en vooral Noteboom worden goede kansen toegedicht op een finaleplaats. De H-klasse telt eveneens twaalf deelnemers. Johan Teuben is de enige HTV-er die een gooi naar de titel gaat doen.


DOS Vianen

vianen • In Amersfoort streden zaterdag de DOS-jeugdturnsters Pleun van Vliet, Guusje Duyts en Ruth van Snippenberg in de derde divisie om een ticket voor de landelijke competitie. Helaas was dit net te hoog gegrepen doordat er in de uitvoering teveel punten verspeeld werden. De 6e plaats van Van Vliet en de 10e plaats voor Duyts gaf nog wel recht op deelname aan de districtskampioenschappen op 17 maart.

Aankomende zaterdag zullen 7 recreatieteams van DOS (meisjes en jongens) deelnemen aan een regionale kwalificatiewedstrijd in Leerdam. Op zondag turnen vijf turnsters in de tweede divisie voor een ticket voor de landelijke competitie.