Hoogteportaal op Rotterdamseweg

krimpen a/d ijssel • Op de Rotterdamseweg in Krimpen aan den IJssel komt ter hoogte van de Weteringsingel/Koningin Wilhelminaplein een hoogteportaal. Het portaal moet overlast van vrachtverkeer voorkomen.

Voor vrachtverkeer is het verboden om via de afrit van de Algerabrug (Koningin Wilhelminaplein) over de Rotterdamseweg naar de Noorderstraat te rijden. Dit verbod wordt echter massaal genegeerd. Bewoners van - met name - de Noorderstraat ervaren veel overlast van voorbijrijdende vrachtwagens. Door het plaatsen van het hoogteportaal is het voor vrachtverkeer niet meer mogelijk om via de Rotterdamseweg naar de Noorderstraat te rijden. De hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van deze route. Het plaatsen van het hoogteportaal gebeurt op 13 december, tussen 09.00 en 15.00 uur. De Rotterdamseweg wordt niet afgesloten voor verkeer. Wel staan er verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.


Start project 'de Grote Kruising

krimpen a/d ijssel • Het project 'de Grote Kruising' - en daarmee de herinrichting van de Algeracorridor - gaat donderdag 12 december om 15.00 uur officieel van start. Dat gebeurt ter hoogte van de Wethouder Hoogendijktunnel, parallel aan de wisselstrook. Als starthandeling zal wethouder Anthon Timm een bouwbord onthullen. Vervolgens wordt de eerste funderingspaal van de fly-over aangebracht. Door fly-over komt er meer ruimte voor busstations. De bestaande wisselstrook wordt verlegd, meer richting het raadhuis. De nieuwe fly-over zorgt ervoor dat het toekomstige verkeer de bestaande wethouder Hoogendijktunnel bovenlangs kan kruisen. Aanmelden voor de starthandeling kan via www.krimpenaandenijssel.nl/12december.

q www.degrotekruising.nl