• Mevrouw Den Boom vierde haar 100ste verjaardag.
• Mevrouw Den Boom vierde haar 100ste verjaardag. Foto: aangeleverd

Feest bij Vrouwen van Nu Lekkerkerk

lekkerkerk • Vrouwen van Nu Lekkerkerk stond dinsdagavond stil bij een bijzondere mijlpaal. Erelid mevrouw Den Boon was namelijk 100 jaar oud geworden.

Bij binnenkomst werd zij hartelijk toegezongen en kreeg ze felicitaties en bloemen die de jarige glunderend in ontvangst nam. Inmiddels bijna 70 jaar lid van deze afdeling, heeft mevrouw Den Boon een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Vrouwen van Nu Lekkerkerk, dat vroeger de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen heette. Mevrouw Den Boom was - verdeeld over twee perioden - liefst twaalf jaar voorzitter. Daarnaast deed zij nog allerlei andere activiteiten. Voorheen dus een stuwende kracht, maar tegenwoordig geniet zij vooral van de vele activiteiten die deze afdeling het hele jaar door aan haar leden biedt.

Taart

Voor het feest had Bakker Bart een grote taart van maar liefst 1.20 bij 1.20 meter gebakken zodat er voor alle 128 aanwezigen een flink stuk te snoepen viel. Op het programma stond een lezing van de bekende columniste en boekenschrijfster Yvonne Keuls over haar boek Mevrouw mijn Moeder. Vol humor beschreef Keuls het leven van haar moeder die uit het voormalige Nederlands-Indië naar Den Haag was verhuisd. Er viel dan ook heel veel te lachen.

Na afloop bedankte mevrouw Den Boon voor de heerlijke avond die Vrouwen van Nu haar bezorgd had. Na een advocaatje met slagroom te hebben genuttigd werd zij moe maar voldaan thuisgebracht.