Boete voor loslopende hond

krimpen a/d lek • Staatsbosbeheer en de gemeente Krimpenerwaard gaan in de Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek strenger optreden tegen de baasjes van loslopende en wildpoepende honden. Handhavers gaan controleren of hondeneigenaren zich houden aan de regels zoals nu aangegeven op de bebording rondom de surfplas. De boete voor een loslopende hond in of rond de surfplas is 95 euro en voor een hond op het speeleiland zelfs 140 euro. Er wordt ook strenger opgetreden tegen fietsers in het recreatiegebied. Die maken in grote aantallen gebruik van het voetpad en niet van het geasfalteerde fietspad ten zuiden en westen van de surfplas. Volgens Staatsbosbeheer ontstaat er hierdoor voor wandelaars een onveilige situatie. Toezichthouders hebben de overtredende fietsers in de afgelopen periode regelmatig gewaarschuwd. Vanaf 1 december wordt bij een overtreding direct een boete van 55 euro uitgedeeld.


Aanhouding voor rijden onder invloed

krimpen a/d ijssel • Een 25-jarige bestuurder uit Krimpen aan de Lek is vrijdagavond aangehouden voor rijden onder invloed van softdrugs. Omdat zijn rijstijl opviel zetten agenten de man op de Drijversmast in Krimpen aan den IJssel aan de kant. Uit een speekseltest testte hij positief op thc, een werkzame stof in hash en wiet.


Jongens gepakt voor afsteken vuurwerk

krimpen a/d lek • Twee tieners uit Krimpen aan de Lek hebben een verwijzing naar Bureau Halt gekregen voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. De twee jongens van dertien jaar werden vrijdagmiddag betrapt, toen ze op de Koningin Julianastraat in Krimpen aan de Lek knalvuurwerk afstaken. Een buurtbewoner hield het tweetal staande en waarschuwde de politie.