Jan veertig jaar in dienst

FOTO

krimpen a/d ijssel • Jan de Jong vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum bij aannemersbedrijf F. van Meijeren BV. De Jong (56) kwam in 1979 in dienst bij het bedrijf uit Krimpen aan den IJssel. Hij ontwikkelde zich daar tot een allround vakman die alles kan maken met zijn handen wat zijn ogen zien. F. van Meijeren liet het jubileum van hun trouwe medewerker niet onopgemerkt voorbij gaan. Op de dag van het 40-jarig dienstverband was er voor hem een feestje georganiseerd.


Crimpenersteyn zoekt chauffeurs

krimpen a/d ijssel • Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel is dringend op zoek naar chauffeurs voor de dagbus en maaltijdbezorging. De dagbus brengt cliënten op maandag tot en met vrijdag van en naar de dagactiviteiten op het zorgcentrum. De chauffeur doet dit samen met een vrijwillige bijrijder. Ook moeten er soms op afroep mensen naar bijvoorbeeld het gezondheidscentrum, een familielid of naar de markt gebracht worden. Een maaltijdbezorger brengt maaltijden naar cliënten in de wijk. Wie interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kan contact opnemen met coördinator vrijwilligerswerk Marjan Pols-de Pee via: 0180-440900 of e-mai: lmdepee@zellingen.nl.


Siegmann-Boers signeert

krimpen a/d ijssel • Machteld Siegmann-Boers (1972) komt op maandag 23 december naar Krimpen aan den IJssel om haar roman 'De kaalvreter' te signeren. Van 19.00 tot 21.00 uur zal ze aanwezig zijn in boekhandel Kamerbeek aan het Raadhuisplein. 'De kaalvreter' verscheen in augustus bij uitgeverij Ambo Anthos en kreeg lovende recensies. In het boek keert Leie, moeder van twee jongens en vrouw van een melkveehouder, zwaar gedesoriënteerd terug van een begrafenis. De vraag die haar gezinsleden zich stellen, evenals de lezer, is: wat is gebeurd? Wordt ze ooit weer normaal? 'De kaalvreter' is een aangrijpende roman over liefde, familiebanden, depressie en oorlogstraumaverwerking. Hoewel Machteld Siegmann-Boers al vele jaren in Amstelveen woont, is ze geboren en getogen in Krimpen aan den IJssel. En dat is te merken: een groot deel van de roman speelt zich af in de Krimpenerwaard van de jaren '70. Wie de roman leest, zal zeker plekken herkennen.