Bestuurder gepakt na achtervolging

krimpen a/d ijssel • De politie heeft in Krimpen aan den IJssel na een achtervolging een 23-jarige man aan kunnen houden.

Agenten zagen een verdachte situatie en wilden de bestuurder een stopteken geven. Hij besloot echter het gaspedaal van zijn auto in te trappen en ging er als een haas vandoor. De snelheid liep hoog op en de bestuurder bracht de verkeersveiligheid ernstig in gevaar. Op de Populierenlaan dumpte hij de auto en ging er te voet vandoor. Op de Chrysant konden agenten hem in de kraag vatten. Agenten vonden een kleine hoeveelheid gedumpte drugs langs de vluchtroute. Uit onderzoek bleek dat de Krimpenaar onder invloed was van alcohol, thc, amfetamine en cocaïne. Zijn rijbewijs was al eerder volledig ongeldig verklaard omdat hij herhaaldelijk was betrapt voor rijden onder invloed van drugs en drank. De verdachte kan een minimale strafeis van twaalf weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf verwachten.


Lintje voor Lenie van der Wal-Loeve

krimpen a/d ijssel • Lenie van der Wal-Loeve uit Krimpen aan den IJssel is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. Zij kreeg het lintje uitgereikt tijdens het afscheidsconcert dat christelijk gemengde zangvereniging l'Espérance gaf in de IJsseldijkkerk. Van der Wal-Loeve was 25 jaar secretaris van l'Espérance. Daarnaast organiseerde zij concerten in verzorgingshuis Rijckehove en is ze actief bij de Ziekenomroep Capelle aan den IJssel. Ook is zij al meer dan tien jaar vrijwilliger bij het Streekmuseum Krimpenerwaard.